В останній місяць зими гостро відчувається брак яскравих фарб і свіжих відтінків в інтер'єрі. Сірі пейзажі за вікном викликають тільки апатію і поганий настрій. Боротися з ними декоратори рекомендують за допомогою квіткових принтів.

Квітучі стіни і стеля

Коли інтер'єру необхідне оновлення, а душа вимагає яскравих фарб - саме час переклеїти шпалери або перефарбувати стелю. Бажано, щоб загальна колірна гамма була світлою, тоді кімната буде виглядати більш просторою і затишною. У той же час, флористичний мотив може яскраво виділятися і привертати до себе увагу. Стеля в цьому випадку взагалі претендує на роль акцентного декоративного елемента.

pic

Оригінальний диван

У вітальні центром уваги здатний стати диван з квіткової оббивкою. У стилях прованс і Шеббі шик будуть доречні варіанти з ніжними пастельними принтами, зображеннями троянд і польових квітів. Сучасний стиль в інтер'єрі не особливо вітає квіткові візерунки у великих обємах, але в таких просторах цінуються насичені відтінки і абстрактний декор. У лаконічному класичному стилі можна використовувати витончені орнаменти, а в етнічному інтер'єрі добре виглядатимуть великі графічні квіти.

pic

Декоративні подушки

Не обов'язково міняти меблі або робити ремонт, щоб хоч трохи пожвавити свій інтер'єр, коли за вікном непривітна погода. Врятувати становище допоможе навіть одна подушка з квітковим принтом. Через час доповнити інтер'єр можна за допомогою ваз, штор і постерів зі схожим малюнком. Тут головне дотримуватися гармонії і не вибирати зовсім різні за стилем і виконання аксесуари.

pic

Постільна білизна

Спальня - кімната, в якій ми проводимо чималу частину свого життя. Тут завжди має бути затишно. Коли в'язаний плед і однотонне постільна білизна вже набридли, то варто подумати про незначне оновлення. Для цих цілей знадобляться кілька наволочок із зображеннями весняних квітів або підодіяльник зі свіжим флористичним мотивом, а може навіть цілий комплект, який буде нагадувати про весну і піднімати настрій.

pic