Сьогодні килим є одним з головних декоративних елементів в інтер'єрі. Він здатний поставити певний акцент в просторі, зробити кімнату візуально більше або довше. Які ж килими в моді в цьому році? На які моделі варто звернути особливу увагу, і який колір килима вибрати? Ми вирішили в цьому розібратися!

Попелястий сірий

Одним з кольорів 2016 року став елегантний сірий. Звичайно, дизайнери не могли пройти повз цієї тенденції, і запропонували стелити на підлогу великі однотонні килими кольору попелу і мокрого асфальту. Це універсальний варіант і для просторих квартир, і для малогабариток. До того ж, сірий робить простір елегантним і стильним.

pic

Такий різний рожевий

Ще один модний колір цього року - рожевий. Щоб створити спокійну атмосферу в інтер'єрі, варто вибирати пастельні його відтінки, які будуть ніжно обволікати і налаштовувати на розслаблення. Якщо ж необхідна динаміка, то не обійтися без килима з тонкими і частими смугами активних кольорів - бузкового, рожевого, червоного. Це безпрограшний варіант для тісного приміщення.

pic

Акварельні візерунки

Уже не перший рік поспіль виробники килимів звертаються до образотворчого мистецтва і прийомам, які використовують у своїй роботі художники. На цей раз дизайнерів надихнули акварельні візерунки. Їх вирішили перенести і на килимову поверхню, використовуючи напівпрозорі тони, які вміло нашарувалися один на інший. Актуальними, як однотонні, так і різнокольорові варіанти.

pic

Живопис

На акварельних візерунках дизайнери вирішили не зупинятися. Вони вирішили перетворювати килими на справжні витвори не лише килимового, а й образотворчого мистецтва. Тепер замість традиційних візерунків і геометричних фігур, які були популярні в останні роки, на килимах зображують пейзажі, портрети та інші мальовничі сюжети. Такий килим стане гідною прикрасою інтер'єру, особливо, виконаного в класичному стилі.

pic

Альтернатива геометрії

У 2016 році фахівці в області килимового дизайну вирішили відійти від набридлої всім геометрії. Тому тепер замість ромбів і зигзагів на килимах красуються хвилеподібні пір'я павича і колоритні рослинні мотиви. Тут також робиться акцент на золотисті, мідні, жовті й зелені відтінки, які контрастують з глибокими шоколадним і бордовим квітами.

pic