Металік, еко матеріали, природні принти, глибокий синій, смілива геометрія, округлі меблі, сизаль і джут – спеціально для тих, хто хоче створити вдома стильний та гостромодний інтер’єр, ми склали список головних тенденцій 2016 року, а також підготували поради, за допомогою яких ви легко зможете декорувати квартиру у відповідності з новими модними віяннями.

Сучасний металік

Перший гарячий тренд – металік. І це не дивно, враховуючи його здатність надавати гламурний і вишуканий вигляд будь-якому приміщенню. Але його головна перевага полягає в тому, що він буде доречно виглядати в будь-якому інтер’єрі. Залишається тільки обрати колір – холодний сріблястий або теплий золотий. До речі, цього року відтінки потрібно міксувати. Ви можете обрати один колір як композиційний центр (наприклад, люстру відтінку рожеве золото), а за допомогою іншого розставити маленькі акценти, наприклад, металеві хромовані вазочки.

pic

Екологічні матеріали

Цього року на піку популярності – екостиль. Важливо, щоб матеріали були не тільки красивими, але і добре зробленими, а також екологічно безпечними. Задійте в ремонті натуральні матеріали – дерево і камінь, зверніть увагу на ремісниче виробництво. Крім того, що такі матеріали мають менший об’єм вуглецевого викиду, вони, на відміну від своїх суперників серійного виробництва, довше живуть. Використовуйте також пробкові покриття, бамбукові шпалери, фарбу на водній основі і меблі без вмісту формальдегіду.

pic

Модні принти

Цього року в моду повертається декор, натхненний флорою і фауною, а саме квіткові, листяні і анімалістичні принти. Дуже цікаво виглядають принти, виконані в нестандартній кольороій гамі, наприклад, червоний, а не рудий леопард, яскраво-синій, а не колір зеленого листя. Тільки не прикрашайте кімнату одним принтом. Виберіть одну або дві речі, які стануть в кімнаті центром композиції. Це можуть бути подушки, штори або торшер. Дизайнери обмежують нас тільки в одному: головне, щоб не було перебору.

pic

Смілива геометрія

У моді 70-ті, інтерес до геометричних форм не вщухає вже другий сезон. Гарна новина для тих, кому подобається смілива геометрія – вона впишеться в будь-який інтер’єр, неважливо, в якому стилі оформлена ваша квартира. Якщо ви віддаєте перевагу ультрасучасному оформленню, зверніть увагу на меблі або освітлювальну арматуру геометричних форм. Прихильникам більш традиційного погляду підійдуть килимові покриття або плитка з геометричним малюнком, а також візерунчастий текстиль.

pic

Відтінки синього

Цього року є актуальними відтінки синього: темно-синій, кобальтовий та волошковий. Способів розбавити інтер’єр цими квітами величезна безліч: на кухні це може бути скатертина або посуд, у ванній – рушники і килимок, у спальні – постільна білизна або штори. Сміливці можуть пофарбувати стіни або поклеїти шпалери синього кольору або, наприклад, придбати сині крісла або синій диван.

pic

Округлі меблі

«Все почалося з айфона», – говорить нью-йоркський дизайнер Уеслі Мун. Після того, як компанія Apple презентувала шосту модель із заокругленими краями, вона миттєво справила вплив на дизайн інтер’єрів. Меблі з круглими формами в моді вже не перший сезон. Поставте круглий стіл на кухні, підберіть стільці з круглими сидіннями, а у вітальні розмістіть м’які кулясті пуфики.

pic

Вироби з сизалю

Сизаль – це натуральне грубе волокно, що виробляться з листя агави. У продажу ви можете зустріти сизаль у вигляді окремих волокон, а також спресований в тонке полотно. Дуже добре виглядають вази або підстаканники з сизалю, він також припаде до душі майстрам hand made, які зможуть використовувати його для виготовлення іграшок. Сизаль відмінно впишеться в сільський, східний і колоніальний стилі, для яких характерне використання натуральних матеріалів.

pic