Студент – людина вільна, незалежна, творча (коли не лінь) і, звичайно, зухвала. Ця аксіома діє протягом багатьох років і описує студентів майже всіх часів і народів. Нині вони все-таки відрізняються від своїх попередників. До вашої уваги, речі, яких сучасним студентам вже не зрозуміти.

1. Дипломну роботу набирали вручну

Нині ми не уявляємо, як можна друкувати без клавіши «backspase», а для студентів минулих років це була жорстока реальність. Ви просто собі уявіть, при одній помилці їм доводилось передруковувати цілу сторінку.



pic

2. Для пошуку номера чи адреси використовували масивні телефонні книги

Якщо порівняти з сучасним часом, можна зробити висновок, що електронні бази істотно економлять наш час.



pic

3. Говорити по телефону можна було лише в обмеженій зоні

В минулому мобільні телефони ще не були так розповсюджені, та й взагалі мало у кого вони були. Говорити по телефону можна було лише там, на скільки вистачало проводу, тому дуже часто розмови чули або батьки, або вахтер. А щоб сказати щось важливе, потрібно було чекати наступної зустрічі.



pic

4. Черга в бібліотеку? Це нормально!

Іншого виходу, щоб написати конспект, курсову чи дипломну – просто не було. Потрібно було довго шукати у картотеці потрібне джерело, а потім ще нишпорити в купі матеріалів.



pic

5. Дивитись телевізор було не просто

Перегляд телевізійних програм, новин і т.д. вимагав особливої підготовки. Для цього в кімнаті мала бути людина, яка перемикала канали і регулювала антену, або ж доводилось стрибати самому.



pic

6. Що робили, коли потрібно було терміново зателефонувати?

Уявіть, Ви йдете по вулиці і раптово згадали, що маєте комусь зателефонувати. Як це зробити? Зараз на це питання відповідь є очевидною. Але в минулому потрібно було знайти таксофон та ще мати потрібну копійчину, щоб його використати.



pic

7. Для перегляду фільму шукали прокати

Відеомагнітофон був розкішшю, а перегляд фільму – грандіозна подія, яка збирала цілу кімнату людей.



pic

8. Для ігор були свої правила

У гуртожитках були ігрові автомати, такі собі предки сучасних комп'ютерних ігор. Біля них завжди були цілі черги зі студентів. Тому часто молодь ішла з навчання раніше. За пропущені заняття, у "винагороду" студенти отримували час для так званих «іграшок».



pic