Зима цього року для рівнян неспокійна. Адже температура з -10 градусів морозу стрімко переходить в +8 градусів тепла. Різкі перепади температури повітря та атмосферного тиску викликають погіршення самопочуття навіть у практично здорових людей. Варто знати, що найбільше від перепадів погоди страждають рівняни з хронічними захворюваннями. Також, різкі перепади температури знижують опір організму інфекції.

Кожен спостерігав, що різкі перепади температури негативно впливають на організм, тому що зайве навантажують імунну систему. Болить голова, погане самопочуття, а також підвищення, або зниження тиску - і все через перепади температури.

В свою чергу, особливо ризикові піддаються люди похилого віку і ті, хто страждає хронічними захворюваннями, у першу чергу, такими, як цукровий діабет, системні хвороби, патологія серцево-судинної системи і нирок.

За словами завідувача відділення кардіології №2 Рівне нської центральної міської лікарні Андрія Сірко, серцево-судинні захворювання - це епідемія 20-21 століття. Близько 11 млн. українців мають артеріальний тиск.

pic

В боротьбі з високим тиском крім медикаментозного лікування велику роль відіграють профілактичні дії. Тому медики радять контролювати рівень кров'яного тиску, тоді ніякі перепади в погоді не будуть страшні для рівнян.

Крім того, щоб перепади температури не викликали погіршення самопочуття у рівнян, потрібно пити більше чистої води, трав'яного чаю, відвару шипшини, гуляти на свіжому повітрі та намагатися не перепрацьовувати і убезпечитися від емоційних навантажень.