"Вушка" на стегнах - поширена проблема багатьох жінок. Поява небажаних жирових відкладень в області стегон не завжди пов'язана з ожирінням. Вушка можуть з'явитися і у стрункої дівчини.

Причини - в малорухливому способі життя, слабкою фізичною активністю та вживанню шкідливої «сміттєвої» їжі. Прибрати вушка на стегнах можна, якщо систематично виконувати спеціальні вправи.

1. Вам допоможе хороший комплекс вправ для стегон. Для того, щоб виконати вправу, потрібно впертися в стіну руками і виконувати махи ногою, убік і вперед - близько 20 разів, після чого змінити ногу і продовжити вправу іншою ногою.

2. Присідання з випадами. Для цього потрібно виставити одну ногу вперед і зробити близько 10 присідань, потім поміняти ноги місцями.

3. Потрібно лягти на спину на підлогу, зігнути коліна, а руки розташувати вздовж тіла. Підняти сідниці від підлоги на 3 секунди, після чого опустити. Виконувати таку вправу потрібно не менше 15 разів.

4. Присідання. Для початку потрібно присідати просто, без обтяження.

pic 5. У міру того як м'язи будуть звикати до навантажень, можна вправи трохи ускладнювати. Один з варіантів - присідання з підняттям однієї ноги. Виконувати потрібно кілька разів, після цього змінити ногу.

6. Стрибки. Для початку вистачить і ста стрибків, але поступово потрібно збільшувати кількість і пробувати варіанти навантажень. Один з варіантів - це стрибати на обох ногах, потім на одній, по черзі змінюючи ноги.

7. Хорошою вправою буде стискання та разжимание сідниць.

8. Також для поліпшення зовнішнього вигляду стегон дуже підходить масаж з використанням масел. Для цього приготуйте суміш з ефірного масла розмарину, лимона або мандарина та блакитної глини. Злегка підігріту суміш втирати масажними круговими рухами в шкіру стегон. Потім укутати плівкою і накрити рушником. Змивати теплою водою.

9. Крім вправ, слід задуматися про дієту, яка не допустить появи «вушок». Головне, щоб вона була постійною. Дієтологи рекомендують знижувати споживання калорій поступово, а не у вигляді екстремального схуднення. Хорошим варіантом буде введення розвантажувальних днів, для звикання шлунка до нових обсягів їжі. Такі дні робити не більше двох разів на тиждень. Є кілька видів таких днів, один з них - коли вживають в їжу тільки чай з молоком, яблука та сир.

pic

Таким чином, підійшовши до проблеми «вушок» на стегнах комплексно, на перші результати можна буде розраховувати вже через пару-трійку тижнів. Ступінь ефекту, звичайно, буде залежати від початкової ваги, сили волі і чесності з самим собою. А ось для того, щоб більше ніколи не побачити "вушка" на своїх стегнах, необхідно збалансовано харчуватися, вести активний спосіб життя і грамотно використовувати косметичні процедури.