У знак скорботи за загиблими в авіакатастрофі під Смоленськом - президентом Польщі Лехом Качинським, його дружиною та всією державною делегацією - в Україні указом глави держави скасовано усі розважальні заходи і приспущено державні прапори. Рівняни після поминальної неділі запалюють під стінами католицького храму свічки пам'яті. Польська громада Рівного не сама у своїй скорботі.

Жодного натовпу, промовистих речей чи зайвого офіціозу. Поблизу римо-католицького костелу У Рівному лише декілька жінок та місцевий священник. Поляк Владислав Чайка, який вже 20 років живе у Рівному, зустрічає групу жінок з краєзнавчого музею. Це не його парафіяни. І навіть не поляки. Жінки прийшли вшанувати пам'ять загиблих під Смоленском.

Напередодні у костелі відбулася поминальна служба за Президентом Польщі Лехом Качинським та великою групою польських політиків і військових.

Саме так, хвилиною мовчання сьогодні розпочали свій навчальний день студенти рівненського інституту слов'янознавства. Тут пишаються своїми зв'язками із Польщею, і сумують з приводу втрати польського народу. Вважають це втрата усього цивілізованого світу.

Незважаючи на те, що Рівне нська область не має кордонів із Польщею, вона має безліч зв'язків із цією країною. Як культурних так і економічних.

Ця трагічна подія, на думку Володимира Хомка, залишить не тільки скорботний слід у душах рівнян, але й навчить цінувати кожну хвилину нашого життя та відчувати біль братнього народу.