Бути студентом – це завжди модно і престижно. Студентське життя - час незабутніх років, та не такі вони прості як здаються. Бідні студенти, окрім того, що стикаються з справжнім життям, мають боротися до обіду – з голодом, після обіду – зі сном. Так і повинні дотримуватись усіх традицій та звичаїв, що залишають їх попередники.

Для початку, щоб стати студентом, потрібно пройти посвяту. На різних факультетах – різні обряди.



pic

Математикам доводиться нелегко, бо відчувають всю важкість математичних формул у прямому значенні: старшокурсники б’ють їх по голові важким збірником завдань - вважають, що саме так протягом тривалого часу закріпляться всі математичні формули і теореми.

Хімікам або біологам наосліп потрібно спробувати різні рідини на смак і визначити, який напій щойно випили. Щоб ввести «першачків» в оману, старшокурсники змішують рідини. Серед запропонованих: вода, «лимонка», чай, спирт та інше.

Щодо юних журналістів, то їх посвята проходить приємніше, адже молоді пошуковувачі інформації смакують газетою, яку мастять у так зване «чорнило» (зазвичай, це варення).

Майбутні нафтовики повинні вмочити палець у нафту і лизнути його.

Загалом на кожному факультеті різні традиції, головне, щоб посвята була веселою та нешкідливою для першокурсників.

Наступний етап – сесія, від неї не сховаєшся. Тут студенти мають низку традицій та звичаїв, адже як кажуть, студент живе від сесії до сесії.



pic

Перед екзаменом:

1. Студенти опівночі кличуть халяву. Для цього потрібно відкрити кватирку та заліковку, і вигукнути «халяво, прийди».

2. Сплять на подушці, під якою лежать підручники і зошити з конспектами.

3. Музикантам на замітку, якщо перед екзаменом впали ноти, то не спіши їх піднімати. Спочатку сядь на них на тому ж місці, де вони впали.

4. У Єльському університеті взагалі організовується забіг голяка, щоб скласти всі іспити.

На екзамені:

1. З’являються з копійками у лівому черевику, щоб була стипендія.

2. Беруть білет лише лівою рукою.

3. Забороняється на екзамен одягати новий одяг і мити голову, бо тоді знання «вийдуть» через воду.

Крім цих звичаїв є інші. До прикладу, щоб удача посміхнулася вам, то потрібно проїхатись під мостом. Дорогою до університету обов’язково дивіться під ноги, щоб випадково не наступити на каналізаційний люк. Якщо з вами трапилась ця неприємність, то потрібно торкнутись до чого-небудь, щоб «відвести невдачу».

І на завершення, ніколи не ставте залік по фізкультурі першим, бо потім доведеться побігати.