Порядок в будинку - це запорука чистоти і затишку, а так само мінімізація поширення мікробів. Як же зробити так, щоб мікробів і бактерій ставало менше, а не навпаки. Які помилки ми допускаємо під час прибирання?

 Забитий пилосос. Це чудо техніки було винайдено для того, щоб максимально позбавити будинок від пилу. І пилосос дійсно справляється з цим завданням, але лише за умови того, що він повинен регулярно очищатися від пилу. Це стосується як звичайних пилососів, так і миючих, які необхідно після кожного застосування промити від брудної води і миючих засобів. В іншому випадку, деталі цього агрегату стануть справжнісіньким розсадником бактерій.

Неочищена губка для миття посуду. Губка активно вбирає в себе як жир, що змивається з брудного посуду, так і миючі засоби. Такий тандем складно змити проточною водою, тому буквально за ніч в ній може з’явитися величезна кількість бактерій, які з легкістю перемістяться на посуд або будь-яку поверхню при наступному її застосуванні. Щоб цього не відбувалося, необхідно після кожного застосування промивати губку з милом. Повна ж заміна кухонної мочалки необхідна через кожні два тижні.

Який інтер`єр підходить кожному Знаку Зодіаку

Використання однієї ганчірки для обробки різних поверхонь. Якщо використовувати одну ганчірку для протирання різних поверхонь, то, наприклад, мікроби, що живуть на кухні, спокійно переберуться жити в ванну і навпаки. Це негігієнічно, тому краще придбати декілька видів ганчірок для використання в різних зонах. При цьому необхідно прати їх з милом після кожного застосування, а після завершення прибирання ретельно висушувати.

Вологі щітки. Всі бактерії люблять вологе середовище, тому на вологих мочалках і щітках вони поширюються зі швидкістю звуку. Особливо це стосується щітки для унітазу. Після її застосування у звичайних випадках вона виявляється герметично закритою, що призводить до активного розмноження бактерій. Щоб цього уникнути, необхідно дати щітці висохнути хвилин 10. Можна повісити її на пристосований для цієї справи гачок або просто залишити тимчасово щітку на будь-якій сухій поверхні.

Які речі потрібно обов’язково мити щодня?

Неочищена пральна машина. Ретельно випрана білизна не завжди є такою, так як в тканині навіть після прання може перебувати достатня кількість непотрібних мікробів. Все це відбувається через те, що з часом на внутрішніх деталях пральної машини починають накопичуватися різні бактерії. Особливо це стосується тих місць, де насипаються порошки та інші миючі засоби, наприклад ополіскувач. Щоб уникнути скупчення мікробів і як наслідок поширення грибків, пральній машині так само необхідне генеральне прибирання. У сучасних моделях вже закладена програма очищення пральної машини. Якщо її немає, то можна самим включити машину, не завантажуючи білизною і виставити програму з високою температурою. Можна так само додати в відсік для порошку лимонної кислоти, що допоможе очистити машину від накипу.

Нанесення миючого засобу на поверхні. Навіть самі натуральні засоби для чищення, не кажучи вже про синтетичні їх аналоги, не варто наносити безпосередньо на поверхні. Протерши потім всі надлишки даного засобу, ви не зможете видалити їх з поверхні повністю, так як вони вже встигнуть проникнути в усі шорсткості і мікрощілини. Якщо цей же засіб нанести безпосередньо на ганчірку, то такий вплив засобів для чищення, який може проникнути в організм людини, буде мінімізовано.

Термін придатності кухонного начиння