Там в селі Бугрин азербайджанці будують завод заморожених напівфабрикатів. Нині на фінішній прямій облаштування цехів. Щодоби, обіцяє керівництво, завод зможе виготовляти понад 50 тон продукції, а сотні селян знайдуть робочі місця. Місцеві мешканці ніби й не проти, але побоюються шкідливих викидів.

Замість руїн завод - замість болота очисні споруди. На окраїні у селі Бугрин Гощанського району азербайджанці взялися за виготовлення заморожених напівфабрикатів. За дев’ять місяців будівництва звели головні корпуси заводу.

Напівфабрикати готуватимуть у кілька етапів. Сировину зберігатимуть у холодильних камерах, виготовлену продукцію також аби не зіпсувалася.

Таким наполеонівським планам радіє і керівництво району. У Бугрині понад 4 тисячі мешканців, більшість без роботи. До того ж завод напівфабрикатів — ще одне джерело для наповнення місцевого бюджету.

Щоправда, місцеві мешканці насторожено сприймають будівництво заводу. Від роботи поруч не проти, але бояться шкідливих викидів. Керівництво підприємства запевняє, ніякої шкоди довкіллю їх завод не принесе. За кілька кілометрів від нього побудували очисні споруди. Тут усі нечистоти проходитимуть кілька етапів очищення.

Будівництво заводу разом з очисними спорудами обійдеться у понад 10 мільйонів євро підрахували інвестори. Повернути їх розраховують за 2 десятки років.