Ситуація буденна і навіть банальна. З метою економії компанія нібито вирішила скоротити робочі місця. Але трьох робітників наполегливо попросили піти за власним бажанням. Водночас таку версію подій категорично спростовує керівництво компанії.

Працівники газової заправки новині про майбутнє звільнення не зраділи. Прохання піти добровільно сподобалося їм ще менше.

Люди підготували звернення до прокурора міста і територіальної інспекції праці. І доки там проблему вивчають, міська влада навіть без офіційної скарги вже відреагувала.

Відреагувало й керівництво фірми. Телефоном із Києва директор компанії "Метан", яка є власником заправки, Григорій Борисюк повідомив, що жодної мови про скорочення на підприємстві не велося. Мовляв, навпаки, останні 2 місяці справи ідуть вгору, навіть нове технологічне обладнання для заправки придбали.

Власне для цього й запланували іспит. Трьох працівників, які його складати відмовилися, від роботи відсторонили і дали час на підготовку. Спеціально для них обіцяють провести повторний екзамен 7 травня, у присутності фахівців Держгірпромнагляду, Територіальної інспекції праці і навіть журналістів.