25-річний Дмитро, боєць 80 ОМБр, у липні 2014 року отримав поранення у Луганському аеропорту. Зараз хлопцю загрожує інвалідність через вкорочення лівої ноги.

Історію травми бійця повідомили на сайті bio-tech.shershnyov.com.
Дмитро – десантник, боєць 80 ОМБр (м. Львів). Був поранений 21 липня 2014 року біля Луганського аеропорту – під час визволення села Георгіївка. Дмитро отримав кулю в стегно та контузію, а багато його побратимів загинули.



pic

Першу допомогу бійцю надали в медпункті аеропорту, після чого транспортували у м. Щастя. Згодом боєць лікувався у госпіталях Харкова та Львова – переніс 5 операції на нозі, а у місці перелому був вмонтований ортопедичний цвях. Щодо подальшого відновлення кістки у госпіталях ніяких рекомендацій Дмитру не надали.
Коли львівські волонтери дізналися про можливість відновити довжину кістки за допомогою власних клітин, одразу звернулися по допомогу проекту «Біотех-реабілітація поранених». Після огляду бійця лікар порекомендував знімати цвях, оскільки кістка вже зрослася, та після цього починати лікування у рамках проекту. Зараз цвях вже знято, і лікарі готові починати лікування.


pic

Дмитро отримав травму лівої ноги: внаслідок кульового вогнепального поранення лівого стегна - укорочення стегнової кістки на 3,5 см.
Бійцю загрожує інвалідність через вкорочення ноги до 4 см. Окрім порушення функцій кінцівки та постійного болю в спині проблема з часом призводить до викривлення хребта.

Необхідне лікування: реконструктивно-відновлювальне лікування стегна, що допоможе відновити довжину кістки кістку, та повернути нозі повноцінні функції.
Вартість лікування зі знижкою медичного центру 39%: 317 698 грн
Деталізація витрат на діагностику та лікування:
Обстеження та консультації спеціалістів (ортопедія, біострахування) – 12 050 грн. Забір клітинного матеріалу, виготовлення 140 млн. клітин і клітинного носія (зі знижкою 40%) – 104 000 грн. Загальна вартість реконструктивно-відновлювального лікування у два етапи (зі знижкою 40%) – 201 648 грн.

pic


Довідково. Дмитро – уродженець міста Дубровиця (Рівне нська область). До війни мешкав у Львові – з 2013 року служить у Збройних силах України за контрактом. Хобі бійця – бойові мистецтва. Зокрема, Дмитро активно займався у секції рукопашного бою.
До АТО на сході Дмитро приєднався з квітня 2014 року. Спочатку визволяв Слов’янськ, а згодом його підрозділ перебазувався до Луганського аеропорту.
Вдома героя чекає родина – батько, мати та брат.