Такий звичний і улюблений з дитинства лимон, який є практично в кожному холодильнику, виявляється, не тільки вітамінізує нас і робить чаювання набагато приємніше, але і може допомогти у вирішенні різних побутових ситуацій.

1. Лимон - чудовий знеболювальний засіб. Усього кілька крапель лимонного соку, доданих в чай або просто теплу воду, здатні протягом 20-25 хвилин зняти головний, зубний біль, а також періодичні болі у жінок.

2. Лимон служить для відлякування молі. Це дійсно хороша альтернатива нафталіну або лаванди (класичне «зброя» в боротьбі з міллю). Застроми шматочки гвоздики (приправи) в цілий лимон і поклади в кутку шафи на кілька днів. Це не тільки допоможе в боротьбі з «ворогами», але і значно поліпшить запах.

3. Лимон допомагає видалити бородавки. Забудь про те, що тільки чистотіл може служити натуральним засобом для видалення бородавок. Якщо кожен день вранці і ввечері наносити лимонний сік на вразливу зону, в кінці кінців бородавка усохне і зникне самостійно.

4. Лимон ефективно бореться з лупою. Не допомагають дорогі шампуні проти лупи? Можеш про них забути. У боротьбі з цією проблемою відмінно допоможе лимон: кожен день втирай 2 ст. л. лимонного соку в шкіру голови, тримай хвилин 10, після цього змий водою. Через деякий час можеш виявити, що лупа зникла.



pic

5. Лимон посилює дію прального порошку. Видави сік одного лимона і додай його при пранні разом з пральним порошком. Переконаєшся - речі будуть мати приємний запах, а також на білизні не буде і сліду від плям.

6. Лимон - натуральний антидепресант. Вода із соком лимона служить природним антидепресантом і допомагає впоратися зі стресом. Не забувай пити такий напій вранці натщесерце, а також перед сном.

7. Лимон - найкращий засіб проти мурах. Часто в будинках або квартирах заводяться небажані сусіди — мурахи. Перевірено: ці комахи терпіти не можуть лимони! Видави трохи лимонного соку на дверні пороги і підвіконня, щоб відлякати мурах. Також ефективно допомагає миття підлоги водою з лимонним запахом.

8. Лимон очищає від іржі. Щоб позбутися від іржі на хромованих і латунних виробах, зроби пасту із суміші лимонного соку і солі. Нанеси її на необхідну поверхню і змий теплою водою. Побачиш, все буде блищати, як новеньке!

9. Лимон - незамінний засіб для нігтів. Помістіть свої нігті у ванну з декількома краплями лимонного соку. Це допоможе їм стати міцними, усуне ламкість, а також додасть природний колір.

10. Лимон покращує травлення. Давно доведено, що випитий стакан води з додаванням лимонного соку допомагає регулювати роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо ця процедура увійде в звичку, ти зможеш назавжди забути про розладах шлунка і запорах.

11. Лимон - відмінний відбілювач одягу. Тепер можна забути про вываривании і дорогих відбілюючих засобах (які часто не допомагають). Замочи білизну в розчині з сумішшю лимонного соку і харчової соди на півгодини безпосередньо перед пранням. Речі будуть білосніжними, як ніколи!



pic

12. Лимон - натуральний очисник повітря. Навіщо зайвий раз користуватися хімічними засобами, якщо є гідна органічна альтернатива? Варто додати 3-4 ч. л. лимонного соку в воду — і натуральний освіжувач повітря готовий! Приємний запах незабаром пошириться на все приміщення, а повітря стане набагато чистіше!

13. Лимон - джерело здоров'я ротової порожнини. Кожного разу після їжі не забудь полоскати рот водою з лимоном. Це відмінна профілактика кровоточивості ясен, зубного нальоту і карієсу. Будь уважний: такий ополіскувач для рота може погано позначатися на зубній емалі, тому його потрібно ретельно змивати теплою водою.

14. Лимон добре усуває запах в холодильнику. Якщо ти зіштовхнувся з проблемою неприємного запаху в холодильнику, не поспішай засмучуватися. Змочи лимонним соком невелику губку (шматочок вати) і поклади в кут холодильника. Неприємний запах зникне протягом кількох годин.

15. Лимон допомагає стабілізувати артеріальний тиск. До складу лимона входить такий елемент, як калій. Він допомагає регулювати кров'яний тиск і запобігти хворобі серцево-судинної системи. Гарна заміна безлічі пігулок і крапель!

Джерело: http://radymo.pp.ua http://korysniporady.com.ua/