Налякані минулим досвідом, люди жахаються, коли приходить час відвідати дантиста. Ніхто не любить штрикання, поколювання і взагалі чужі руки у власному роті. Біль і страх перед подібними процедурами створюють негативну атмосферу у стоматологічному офісі. Дивує те, що одні діти вередують і репетують ще перед дверима клініки, а інші спокійно сидять в кріслі, ще й дякують в кінці. Від чого залежить поведінка дитини в стоматологічному кріслі?

Правильний підхід до дитини повинен розпочатись ще вдома, до того як вона перетне поріг кабінету. Саме батьки можуть посприяти позитивному досвіду дитини і ось декілька порад як це зробити:

1. Рольові ігри

Зіграйте у прийом стоматолога, де один з батьків стоматолог, а дитина - клієнт, а потім поміняйтесь ролями. Як гратись в стоматолога? Порахуйте зуби, подивіться на поверхню зубів в маленьке дзеркальце, яке запросто можна придбати. Основна мета гри - допомогти дитині звикнути до рутинних стоматологічних дій, та комфортно себе почувати, коли в тебе в роті хтось працює.

2. Читайте з дитиною книжки

На превеликий жаль в українській літературі дуже мало книжок на стоматологічну тематику. Тож пропонуємо вам звернутися до закордонної літератури. Все, що потрібне дітям - це кольорові картинки, а от текст вже можна придумати самому.

3. Знайдіть дитячого стоматолога

Дитячий лікар-стоматолог знайде кращий підхід до дитини, ніж стоматолог для дорослих.

4. Слідкуйте за тим, що ви говорите дитині

Будьте чесними, проте не розповідайте неприємні деталі. Якщо ви не знаєте відповіді на питання, скажіть, що стоматолог знає більше, тому треба запитати в нього. Ніколи не кажіть дитині, що «боліти не буде»! Для чого розказувати про свій невдалий досвід дитині?

5. Не заохочуйте своїх дітей

Не обіцяйте дитині нагороду за те, що він/вона піде до стоматолога. Це звучить дуже підозріло, ніби якась велика страшна справа.

6. Нагодуйте дитину

Якщо немає специфічних вказівок, коли лікар наголошує на тому, що їсти не можна, у всіх інших випадках сита дитина - щаслива дитина. Голодна дитина - явно нещасний клієнт.

7. Не обіцяте зайвого

Важливо залишатись позитивним, проте не варто давати дитині марних надій. Уникайте фраз «все буде добре», бо це може розчарувати дитину у разі потреби у лікуванні.

Батьки повинні слідкувати за розвитком ротової порожнини. Щоденно чистити зуби і користуватись флосом, регулярно приходити на перевірки до стоматолога, щоб уникнути проблем із зубами дитини. Саме профілактика - берегиня здорової посмішки.