Це могло статись якби водій екскаватора, який рив тут траншею, за збігом обставин не був у минулому піротехніком. Під час роботи ківш разом із землею вигорнув на поверхню кілька підозрілих предметів. Чоловік зрозумів, що народився в сорочці адже перед ним лежали два артилерійські снаряди.

Прибувши за викликом, рятувальники підтвердили підозри колишнього колеги. В землі лежали 75-міліметрові артснаряди. Такими стріляли по танкам. Якби вони вибухнули, а це могло статись при найменшому ударі, центр міста перетворився б на руїни.

З допомогою металодетекторів піротехніки обстежили територію будівництва. І знайшли цілий арсенал. На вечір четверга вони відкопали 27 артснарядів. Їх обережно завантажили у спецавтомобіль, вивезли на полігон, де і підірвали.

В управлінні МНС не сумніваються: це не остання небезпечна знахідка, яку доведеться знешкоджувати. Адже попереду весняно-польові роботи і таких артефактів знайдуть ще чимало. Саме тому рятувальники закликають мешканців Рівне нщини не зачіпати підозрілих предметів, знайдених у землі і відразу повідомляти підрозділи МНС.