Ви тролейбусом їздите? Я особисто – дуже рідко. Не йде від мого дому до роботи тролейбус. І назад не йде. А ще, даруйте таку нескромність, мене коханий автомобілем частенько возить. І на роботу, і на базар, і до куми. Але буває, що і я тролейбусом. Проїзд 80 копійок коштує, точно знаю. Для учнів і студентів – 40 копійок. Для більшості пасажирів – безкоштовно. Якщо ви їздите тролейбусом, то самі знаєте, хто становить оту більшість. Чешуться руки розвинути тему про доцільність такої державної політики щодо пенсіонерів та інших пільгових категорій. Але не розвину. Пенсіонери своє право на безкоштовний проїзд бережуть і шанують. Якщо я це право оскаржувати почну, вони мене зловлять і змусять цілий рік із ними в тролейбусі їздити у час пік.

Я про інше. Коли проїзд у тролейбусі півтори гривні стане, ви теж їздити будете? Я не буду. Навіть оті три-чотири рази на рік, які тепер їжджу. Не тому, що по кишені вдарить. Бо не вдарить зовсім. Мені чи тролейбусом 1 грн. 50 коп., чи маршруткою – різниці жодної. І комфорт однаковий. Принципово не буду! І хай не ображаються на мене наші електротранспортники. Бо навіть якщо усі решта, хто їздить і платить, цього не покинуть і на півтори гривні погодяться, проблеми це не вирішить. Ну не потягнуть пятеро пасажирів по півтори гривні ще пятдесятьох, які безкоштовно! І жодні паперові економічні обґрунтування мене не переконають. Я свою голову на плечах маю. Скажете, заради збільшення розмірів державної компенсації за пільговиків тариф піднімають? Так воно і є. Ось тільки як по 80 копійок компенсацій тих не було, так і по 1,5 грн. не буде.

Не те, що я проти 1,50 грн. Кажуть, в інших містах вже давно дорожче, ніж у нас. Ну, хай буде як в інших. Тільки от не знаю – там, в інших, на зарплатню тролейбусникам, на ремонти різні і на решту вистачає? Боюся, що так само один платний десятьох-двадцятьох безкоштовних везе. Тоді точно не вистачає.

Не знаю, що додати. І рахували, і лічили наші транспортники вкупі з депутатами. Щось там вирахували. Не факт, що правильно. Самі знаєте наших депутатів, ми ж із вами їх обирали. Але калькулятора вони точно мають, у кожного є в мобільнику. Депутатові без калькулятора не можна ніяк, не дай Боже в розрахунках помилиться – і громаді рідного міста нашкодить, одним землі не додасть, іншим передасть. Хоча буває, що помиляються. Частенько, скажу вам, буває. Ну то хіба депутати не люди?

Ось побачите, щойно тарифи піднімуть, наші рідні міські обранці всі, як один у тролейбусах їздити почнуть, щодня і як мінімум у два боки. І платити будуть! Хоча вони теж у нас пільговики. Але ж треба електротранспортну галузь рідного міста підтримати? Значить, обовязково будуть! Не вірите? Ось побачите!

Я не побачу. Я тролейбусом не поїду, принципово.

З любовю, ваша Світлана
Диета от Елены Малешевой бесплатно