Кожен день наш організм зустрічається з величезною кількістю мікроорганізмів, багато з них не такі вже нешкідливі. Віруси та патогенні бактерії здатні викликати серйозні захворювання, особливо коли імунітет людини знижений. Організму потрібна допомога в боротьбі з «непроханими гостями», яку нададуть природні антибіотики.

У багатьох лікарських засобів природного походження є антибіотичні властивості, але у когось їх більше, у когось менше. Як і у синтетичних медикаментів, у природних засобів є свій спектр дії. Давайте розглянемо найсильніші природні антибіотики.

Хрін

Корінь хрону містить гірчичне масло та ензим. При розтиранні кореня обидві речовини об'єднуються під впливом кисню та утворюють гірчичне масло. Це і є сильний природний антибіотик, який бореться з бактеріями порожнини рота, носа, глотки.

pic При трахеїтах, бронхітах, затяжному кашлі: змішати 1ст. л. тертого хрону з 3 ст.л. меду та дати настоятися. Щодня з'їдати по 1ч.л. 5 разів на день, маса повинна розчинятися в роті.

При циститах, уретритах: 1 ст.л. тертого хрону залийте 1 склянкою окропу, накрийте на 5 хв. Щодня випивайте 3-4 склянки такого чаю.

Журавлина

Ягода діє за принципом потужного антибіотика та противірусної речовини, очищаючи сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій. Журавлина - прекрасний антиоксидант, вона багата речовинами, оберігаючими клітини від шкідливого впливу вільних радикалів.

pic

Журавлина і брусниця незамінні для лікування застуди. Це просто унікальні засоби по своїм бактерицидним властивостям. До того ж, вони мають сечогінну та протизапальну дію.

Приготування морсу: розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукровим піском (3: 1). 2 ст.л. суміші залити 0,5 літрами теплої води. Корисний напій готовий!

Часник

Часник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів з крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів. Він знижує артеріальний тиск і перешкоджає розвитку тромбів. Часник має протиракові та антиоксидантні властивості, завдяки яким організм очищається від шкідливих речовин.

pic

В одному зубчики часнику міститься більше (!!!) 400 корисних компонентів. Вони знижують рівень «поганого» холестерину в крові та прочищають судини, вбивають клітини мультиформної гліобластоми (причина раку мозку), знищують дифтерійну, туберкульозну паличку та хелікобактер (причина виразки шлунка), «виводять» глистів і т.д.

Базилік

Базилік - відмінний природний антибіотик. Завдяки своїм дезинфікуючим, бактерицидним властивостям захищає організм від багатьох інфекцій.

pic

Лохина

У цій ягоді міститься природний аспірин, який допомагає зменшити больові відчуття і усунути наслідки хронічного запалення. Лохина діє так само, як антибіотики, блокуючи бактерії в сечових шляхах, допомагаючи таким чином уникнути розвитку інфекції.

pic

Сучасні антибіотики знищили природний імунітет і їх надмірне застосування останнім часом стала сучасною епідемією. Аптечні антибіотики вбивають корисні бактерії в нашому кишечнику і призводять до створення супер-бактерій, які дуже стійкі до прописаних лікарем ліків. Замість того, щоб і далі робити себе ще слабше і виснажувати природну здатність організму зцілитися від багатьох захворювань, можна використовувати в якості антибіотиків натуральні продукти і трави.

pic