Застуда, бронхіт, плеврит, трахеїт, туберкульоз, пневмонія не обходяться без цього симптому. Тому існує безліч відмінностей у лікуванні кашлю, які залежать від основного захворювання. Існують класичні методи лікування із застосуванням медичних препаратів і народні засоби лікування кашлю.

Перш за все, перед використанням будь-якого народного засобу потрібно уточнити причину кашлю і пройти консультацію у лікаря, який встановить діагноз і призначить відповідне лікування.

Народні методи лікування кашлю широко застосовуються в терапії застуди, застійного і алергічного кашлю. Одні з найпоширеніших рецептів народної медицини для лікування кашлю:

Ріпчаста цибуля – п'ятсот грам ріпчастої цибулі подрібнюють, додають близько чотирьохсот грамів цукру і варять в одному літрі води три години на слабкому вогні. Потім, після охолодження, додається п'ятдесят грам меду, перелити в пляшку і щільно закривається. Приймається засіб по п'ять столових ложок після їжі.

Чорна редька – з пузатої чорної редьки вирізається третину серцевини і це поглиблення наповнюється невеликою кількістю меду. Редька поміщається в склянку з водою. Через чотири години в ній накопичується сік, який потрібно випити. Потім можна знову наповнити редьку медом і повторити приготування. Ефект від застосування даного рецепту настає через кілька днів.