Сауна просто неба. Упродовж тижня рівняни знемагають від спеки. Температурний стовпчик у ці дні не опускається нижче 35 градусів. В останнє цієї пори так припікало півстоліття тому - у 1952 році - кажуть синоптики.

34 тисячі. Саме стільки рівнян мають ризик знепритомніти чи й навіть потрапити в лікарню від шаленої спеки, підрахували медики. Найбільше від високих темпиратур страждають пенсіонери і люди з надмірною вагою та хворобами серця. Аби не отримати сонячного удару чи знепритомніти терапевти радять не забувати про головний убір і пити багато води. Особливо від сонця потрібно захищати діток до трьох років.

Попри спеку та скарги рівння, викликів у станції швидкої допомоги поменшало. За допомогою звертаються переважно люди поважного віку. Вони скаржаться на високий тиск, головний біль та загострення серцево-судинні захворюваннь. Працівники швидкої навіть жартують, моляв це ще не справжня спека.

Більшість рівнян також не в захваті від такого жаркого серпня. Майбутні мами бідкаються спека просто нестерпна. Проте трапляються й такі, навіть люди пенсійного віку, які полюбляють жарке літо.

Звичайно спека впливає на здоровя людини. Щоправда в обмежених дозах, переконують і лікарі і рівняни, це лише сприяє його зміцненню.