Саме таку ціну платять жінки аби позбутись небажаної вагітності. Медики кажуть, основні причини такого дітовбивства це матеріальна скрута, молодий вік майбутніх мам та небажання мати дітей через наявність у сім'ї вже кількох чад.

Таких чудових миттєвостей материнства позбавляє себе чимало жінок. Так за минулий рік на Рівне нщині офіційно було зроблено майже дві з половиною тисячі абортів. Втім реальні цифри у три рази вищі, кажуть медики. І додають, жінки - дітовбивці навіть не здогадуються в яких муках помирає їхнє ще ненароджене дитя.

Аби відмовити жінок від абортів активісти руху "Рятуй приречених насмерть" розмістили у всіх медичних закладах Рівного плакати із зображенням ненароджених дітей. Сподіваються, у такий спосіб зможуть вплинути на свідомість жінок.

Під дверима рівненських приватних гінекологічних клінік постійно черга. Лікарі кажуть, щороку до тисячі жінок роблять у них аборти. Коштує він 670 гривень. І додають, причини дітовбивства різні.

Як не прикро, кажуть медики, але заборонити аборти в Україні буде майже не можливо. Бо більшість жінок роблять їх свідомо, відмовити вдається лише 10%. Бореться з дітовбивством постійно й церква.