Про це повідомив головний радник Міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній на брифінгу в МВС. Як відомо, останні три місяці в Україні спостерігаються дуже великі проблеми із видачею паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

-На сьогоднішній день оформлено 170 тисяч заяв на видачу закордонного паспорту, причому 17 тисяч — термінові, тобто вони мали бути видані у десятиденний строк, — зазначив Костянтин Стогній. — Це ж що виходить: людина прийшла, замовила, заплатила, підкріпила до замовлення квитанцію про оплату і все…три місяці вона не може отримати паспорт. Тож наразі вирішення проблеми видачі закордонних паспортів вийшло за межі правоохоронного відомства. Як повідомив головний радник міністра внутрішніх справ, учора це питання піднімалося на засіданні Кабінету Міністрів.

-Було вирішено, що МВС замовляє друк паспортів ЄДАПСУ. Але з огляду на критичну ситуацію, яка склалася, упродовж трьох діб слід врегулювати усі робочі моменти, а вже з вівторка, я сподіваюся, паспорти будуть друкуватися і, відповідно, видаватися, — сказав Костянтин Стогній.