Двадцять три новенькі Славути отримали сьогодні інваліди області. Ветерани війни, чорнобильці та інваліди дитинства чекали на власний засіб пересування десяток років. Ключі від омріяних автівок вручали за традицією - урочисто. За останній місяць вже вдруге. Нещодавно своїх власників знайшли три десятки пільгових Славут.

Галина Жакун - інвалід першої групи, на автівку чекала більше 10 років. Нині розповідає, що за кермом їздитиме чоловік та два сина, бо сама водійськх прав немає. Ігор Петронговський привіз батька за автівкою Син розповідає, чекали автомобіль 11 років. Переконує, сім'ї він просто необхідний, адже батько тяжко хворіє, і самостійно пересуватися не може.

За державні автомобілі пільговикам довелося доплатити. Чорнобильці та інваліди війни по 7 відсотків від його, а інваліди дитинства та загального захворювання по 30. Як розповідає головний спеціаліст відділу соціального обслуговування населення Людмила Сіліна, автомобілі інвалідам надаються у постійне користування. Щоправда є деякі пункти у законодавстві, про які потрібно знати.

Загалом у серпні інваліди отримали півсотні новеньких Славут. Восени чекають ще на тридцяь. Щоправда в черзі на авто нині майже три тисячя інвалідів.