Амбіції одних та принципи інших мало не зруйнували і без того хитку більшість в сесійній залі облради. Адже на догоду Батьківщині радикал - Ковальчук відкрито проігнорував позицію своїх політичних партнерів зі свободи. Розкол більшості підтримала і пропрезидентська солідарність. Чим світить такий розкол - спеціальний репортаж Дмитра Леонтіюка.

Лірник, ярмарка, пікети, молитви та бюджет - все це було на сесії рівненської облради. А ще були ігри у велику політику зі зверненням про відставку уряду за яке голосувала більшість мало не одноголосно.

Проголосувавши як по маслу за більшість із запропонованих питань коса найшла на кадровий камінь спотикання.

Принципову позицію свободівця - головного медика області принципово проігнорував голова облради.

Під тиском донедавна партнерів Свободи по більшості з радикальної партії та Батьківщини, та за підтримки донедавна - опозиційних до голови облради Солідарності та Конкретних справ голосування відбувається.

Чи не стали ці оплески останніми в історії більшості в облраді покаже час. Наразі можна говорити про те, що слова балади лірника, яким зо пів тисячі років стали пророчими щонайменше для однієї з фракцій, що донедавна складали більшість в облраді.

А це може змінитись вже незабаром. Адже конфлікт може перехилити шальку терезів не на користь чинного голови облради. А 14 голосів свободи - вагомий внесок у вотум недовіри, про який почали говорити одразу після обрання Володимира Ковальчука на посаду.