Влада Рівного рішуче вийшла на стежку війни з нелегальною торгівлею. Тепер під прицілом кавуни, дині та інший сезонний товар, який по всьому місту продають без жодних документів просто з асфальту. Раніше продавці і власники відбувалися штрафами - це в найгіршому випадку. Тепер же у них вилучають весь товар. Ревізори наполегливі - кажуть їздитимуть містом до останньго нелегального кавуна.

Вже в першій ятці з кавунами на вулиці Гагаріна контролерів мало не спіткала невдача. Тут на господарстві залишили тринадцятирічного продавця. Скласти протокол на неповнолітнього міліція не має права. А власник ятки побачити учасникам рейду так і не вдалося. Утім від своїх намірів контролери не відмовились. Пояснюють це передусім турботою про здоров'я рівнян.

Зрештою товар таки вилучили - відповідно до акту санстанції та управління торгівлі. Ящики з овочами у вантАжівку складав заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук, наочно демонструючи рішучість влади у її намірах.

Тим часом для деяких торговців активність міської влади саме цього літа стала несподіванкою.

Власники деяких яток сьогодні таки відбулися адмінпротоколами. Утім, тепер нелегальні овочі та фрукти їм доведеться їсти самим. Контролери обіцяють наступного разу вилучати не лише товар, але й транспорт - як знаряддя злочину.