З настанням весни різко погіршується якість води. Поверхневі води вбирають все шкідливе. Щоправда, Рівне в цьому плані зразково-показове. Чи не щодня воду, яку постачають в будинки, перевіряють на вміст нітратів і солей працівники "Рівнеоблводоканалу".

Паводок насувається, але якість води в багатоповерхівках Рівного не погіршується. В цьому переконує керівництво Рівне облводоканалу. Жодної зі 112 свердловин які постачають воду, не затоплено. Вода зі свердловин потрапляє на станцію знезалізнення, далі її хлорують і подають у водопровідну мережу. А тоді вже в будинки. Щоб перевірити її якість набираємо в пляшку та несемо до хімічної лабораторії. Пані Ірина чаклує тут 30 років. Переконує нині рівняни п’ють набагато кращу воду.

У принесену нами воду інженер-лаборант додає спеціальні компоненти, а також індикатор. Лічені хвилин і дізнаємося вердикт.

Спеціалісти розповідають нині вода в кранах рівненських багатоповерхівок ліпша за джерельну, бо постійно проходить кілька ступенів перевірки та очищення. Виняток ймовірний лише під час значних аварій.

Утім, все одно спеціалісти радять рівнянам використовувати спеціальні фільтри для очистки, вода у них навіть ліпша за кип’ячену і містить поживні компоненти.