Холодну війну веде міський центр зайнятості з тими рівнянами, котрі зловживають допомогою держави. Кажуть - мають роботу для понад двох тисяч безробітних. Проте останні в ній не надто зацікавлені. Рівнянам більше до вподоби працювати нелегально. Тож ринок вакансій заповнений лише на половину. Чому зарплатня в конвертах - не втрачає популярності - дізнавалися наші журналісти.

Рівнянин Станіслав шість місяців перебував на обліку у міському центрі зайнятості. Це не заважало йому одночасно працювати на приватній фірмі. Хлопець зізнається - це економічно вигідно. Адже отримував гроші на неофіційній роботі та ще й соціальні виплати.

Майже дві з половиною тисячі громадян нині перебувають на обліку у міському центрі зайнятості. За неофіційними даними, деякі з них працюють, розповідає директор міського центру зайнятості Андрій Грещук. Переконує, намагаються з цим боротися. Людям з невеликими соціальними виплатами пропонують підзаробити на будівництві. Але рідко погоджуються, адже працювати фізично охочих небагато.

Людям економічно вигідно офіційно не працювати і перебувати на обліку у службі зайнятості, розповідає заступник голови ОДА Степан Павлюк. Каже, це характерно для всіх регіонів України. Особливо популярно серед заробітчан та жителів північних районів області.

У сліжбі зайнятості попереджають: безробітних-хитрунів, які хочуть отримувати гроші двічі, карають штрафом, а інколи й позовом до суду.