Це головні теми зустрічі з рівненською владою посла Франції в Україні. Жак Фор також поспілкувався зі студентами та відкрив у Рівному фестиваль франкомовного кіно.

Перший та довгоочікуваний приїзд посла Франції у Рівне . Організатори відзначають, що цей крок є дуже важливим для міста та регіону. Під час свого перебування у Рівне нщині посол зустрівся з головою обласної ради та обласного центру, а також студентами і викладачами Рівне нського Державного Гуманітарного університету. Крім цього високий гість відкрив третій фестиваль франкомовних фільмів у рамках Міжнародного тижня Франкофонії в Україні.

Посол запевнив, що Франція має гарні економічні стосунки з Україною, крім цього держави — стратегічні партнери. А тому під час зустрічей з місцевим керівництвом обговорювалися економічні можливості регіону, можливе залучення французьких інвестицій та культурний обмін між Рівне нщиною і Францією.

Приїзд французького посла до Рівного не випадковий. Він відвідує міста, які долучилися до відзначення тижня Франкофонії в Україні, мета якого — сприяння захисту французької мови та культури, підтримка миру, демократії, прав людини, а також розвиток економічної співпраці у франкомовному світі. У рамках фестивалю у Рівному вже відбувся концерт Ізабелль Варжа, педагогічний семінар, а нині транслюють франкомовні фільми.