Крадії інтернет-кабелів активізувалися в Рівному. За останні два тижні один з операторів уже зазнав збитків на сто тисяч гривень. Злодії вирізали 20 кілометрів кабелю. Масові крадіжки в багатьох мікрорайонах міста змусили об'єднатися провайдерів-конкурентів.

Крадіжки кабелів у рівненських багатоповерхівках вже стали традиційним явищем. Як наслідок у користувачів зникає інтернет, а провайдер несе шалені збитки.

Інтернет кабелі у рівненських багатоповерхівках прокладені на даху та під'їздах. Тому поцупити їх для злочинців не проблема. Утім заробіток з цього не значний, кажуть провайдери. Адже кілограм міді коштує 50 гривень. І щоб отримати цю суму, зловмисникам треба вирізати кабель майже у всьому будинку.

Для боротьби із злочинцями рівненські провайдери об'єднали свої зусилля. До співпраці запросили й міліцію. Втім останні на прес - конференцію не з'явились. Рівне нські оператори мережі інтернет кажуть, правоохоронні органи не надто хочуть їм допомагати.

А поки що провайдери ставлять у будинках металеві труби та горизонтальні стояки, куди й ховають мідні кабелі. Кажуть, нині це чи не єдиний спосіб боротьби з крадіями.