Всесвітньо відомі дизайнери продовжують створювати найкрасивіші, найшикарніші в світі і шалено дорогі сукні для відомих знаменитостей і просто неймовірно забезпечених людей (мільярдерів і мільйонерів), про яких середньостатистичним жінкам можна лише мріяти. Які ці прекрасні і унікальні сукні, і чому їх вартість сягає мільйонів доларів? - читайте далі.

ТОП-1: Найдорожча сукня у світі коштує цілих $ 30 млн. – близько 774 млн. грн.. і має назву «Соловей Куала-Лумпура». У 2009 році створенням такого шедевру займався арабський дизайнер Файзали Абдулла (Faiyzali Abdulla). Цю вечірню бордового кольору сукню пошито вручну з дорогого шифону, атласу і тафти. Воно інкрустовано 70-каратними алмазами грушоподібної форми і близько 1000 кристалами Сваровські виблискує на ній. Презентували цей «шедевр ний» наряд на модному фестивалі під назвою " STYLO Мода Гран KL ".

pic

ТОП–2: За індивідуальні і шикарні весільні сукні багаті та знамениті люди готові віддавати неймовірні суми коштів, для того щоб вразити своєю сукнею всіх на весіллі. Мабуть, найдорожчу весільну сукню розробили дизайнер Рене Штраус і ювелір Мартін Кац, на якому налічуються діамантів на 150 карат. Його побачив світ у 2006 році на шоу весільної моди в Лос-Анджелесі. Відкритий ліф, облягаючий крій добре підкреслюють фігуру. Вся ця пишнота коштує ні багато, ні мало - $ 12 млн. – близько 309,6 млн. грн.

pic

ТОП-3: Знамените плаття мусульманське плаття Абая - одне з найдорожчих на планеті. Воно було розроблено британським модельєром по імені Деббі Уінгхем в Дубаї. В сукню інкрустовано більше 2000 справжніх білих та чорних діамантів. Але таку високу вартість присудили через червоні алмази, які вважаються найбільш рідкісними і дорогими на землі. В якості прикраси використана і ручна вишивка 14 - каратним золотом. Вартість цього наряду $ 17,6 млн. – близько 454 млн. грн.

pic

ТОП-4: Відкрита сукня від модельєра Скотта Хеншолл вартістю $ 9 млн. – близько 232,2 млн.грн. Ця коктейльна коротка сучасна сукня інкрустовано аж 3000 діамантами, але при цьому на відміну від описаних раніше нарядів достатньо легке. Його можна було побачити в 2004 році на співачці Саманті Мумбаї під час прем'єрного показу фільму «Людина - павук».

pic

ТОП-5: Наступне бездоганне вечірнє плаття від відомого британського дизайнера Деббі Уінгхем (Debby Wingham) коштує $ 5,5 млн. – близько 141,9 млн. грн. Продемонстрували його кілька років тому на показі в Києві. Цей наряд був прикрашений більш ніж 1000 білими і чорними діамантами, через що дуже багато важив - цілих 29 кг. На створення такої вечірньої сукні пішло понад півроку, і згодом вона була продана на одному з аукціонів.

pic

ТОП-6: Наступну позицію займає плаття від відомого дизайнера Гінза Танака ціною в $ 267 948 – близько 691,44 млн. грн. Воно створене аж з 1500 австрійським монет з найчистішого золота. Вага наряду перевищує 10 кг. І красуватися в ньому тривалий час досить проблематично. На розгляд глядачів плаття було представлено на тижні високої моди в Токіо в 2007 році.

pic

Джерело: www.relook.ru