У березні 2001 року рівнянка Ніна Рудик втратила свого сина. 30-річного Віктора застрелили у лісі неподалік села Бабин Гощанського району. Це сталося коли він своїм мікроавтобусом віз людей на базар до Одеси.

Працівники міліції з'ясували, що чоловіка застрелив Григорій Полюга зі Львівської області. Цей чоловік був добре відомий правоохоронцям оскільки на його совісті був не один подібний розбій. Відібравши у пасажирів 13 тисяч доларів, він та його напарник втекли.

Григорій Полюга опинився у Польщі, де продовжив займатися розбоями, зокрема пограбував обмінний пункт та підстрелив поліцейського. Лише після цього його затримали, а польська Феміда приговорила до 15 років тюрми. На Батьківщині про Полюгу також не забули.

У 2008-ому році його доправили на Рівне нщину, де розглядалася справа про розбійний напад та вбивство Віктора Рудика. Апеляційний суд визнав чоловіка винним і також дав йому 15 років позбавлення волі. Пізніше це рішення підтвердив і Верховний суд, залишивши вирок без змін.

Втім, в українську в'язницю Григорій Полюга потрапить ще не скоро. Лише після того як відбуде покарання у Польщі. Окрім цього, суд зобов'язав вбивцю компенсувати Ніні Рудик 100 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди. Втім, ці гроші жінка отримати не може.

Каже, через судову помилку. Адже вироком суду Григорій Полюга проживає у Новоярівському районі Львівської області, а району з такою назвою в Україні не існує.

Ніна Рудик поскаржилася в Рівне нську обласну прокуратуру. Тут пообіцяли розібратись і опротестувати постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження. Є ще один спосіб стягнути компенсацію з Григорія Полюги, - розповідає Валерій Патрикей. Для цього Ніні Рудик потрібно звернутись в обласне управління юстиції.

У прокуратурі обіцяють зробити все можливе, щоб Ніна Рудик отримала компенсацію за вбивство сина. Втім, коли це буде, сказати точно ніхто не може.