З приходом холодів багато зовнішніх чинників починають впливати на загальний вигляд та стан нашого обличчя: це і холод, вітер, дощ, авітаміноз організму, наслідки літньої засмаги, депресія та похмурість, які в сукупності відбиваються як на зовнішньому, так і на внутрішньому станові людини. Як наслідок, усе це вимагає особливої уваги до шкіри в цілому та шкіри обличчя зокрема. Тож пропонуємо Вашій увазі кілька основних порад, які, маємо надію, допоможуть Вам тримати свою шкіру в гарному вигляді, незважаючи на сезонність та зміну пір року.

Частими супутниками осіннього періоду є вугрі, які під впливом цілого ряду чинників раптово та недоречно виникають на обличчі, провокуючи і так сірий та похмурий від погоди настрій людини до ще сильнішої апатії. Зазвичай загострення запального процесу відбувається через півтора місяці після завершення сонячного сезону. Початок осені - оптимальний час для профілактики лікування вугрової хвороби.

ПОРАДА 1: Категорично забороняється перед виходом на вулицю в холодну пору року використовувати лосьйон та крем для зволоження шкіри обличчя, оскільки волога, перебуваючи на морозі, змінює свій фізичний стан, що призводить до мікро-потріскань шкіри і як наслідок утворення зморшок.

pic

ПОРАДА 2: Сухість, почервоніння та подразнення шкіри в осінні місяці допоможуть подолати трави. Протизапальною і антисептичною дією володіє ромашка. Використовуйте щойно заварений та трохи відстояний екстракт ромашки для зняття вечірнього макіяжу, протирайте ним шкіру обличчя. Дозволяється також заморозити ромашковий настій в кубиках льоду і протирати ним обличчя щоранку.



pic

ПОРАДА 3: Різноманітні маски (з фруктів та овочів) для обличчя мають чудодійний ефект, окрім цього володіють вітамінізованими властивостями, які позитивно впливають на шкіру під час дії холодного повітря. Восени, коли настає пора збирати врожай яблук, їх також можна широко використовувати і в якості косметичного засобу. Для цього потрібно приготувати маску з яєчного білка та тертого яблука. Такий засіб найкраще підходить для жирного типу шкіри. Якщо ж шкіра навпаки суха – потрібно змішати оливкову олію, сметану і терте яблуко та нанести отриману кашку на шкіру. Універсальним, для будь-якого типу шкіри, є поєднання таких компонентів: нежирний сир та яблучне пюре, які позитивно впливають на стан Вашої шкіри. Для повноти ефекту потрібно розслабитися, ввімкнути приємну музику, лягти та ліжко та пробути в такому стані близько 20-30 хвилин. Після цього обличчя промити теплою водою. Після кількох процедур результат не змусить себе довго чекати - обличчя буде свіжим, зволоженим та повним вітамінів.

pic

ПОРАДА 4: Уважно доглядайте за власними губами. Шкіра на них набагато тонша, ніж на інших ділянках обличчя, тому вони чутливі до осіннього холоду. Тріщини на губах можуть виникнути навіть після першої осінньої прогулянки. Почніть застосовувати гігієнічну помаду або бальзам для губ тривалої дії. У вашій декоративній помаді повинен міститися бджолиний віск, вітаміни А, Е. У цей період відмовтеся від стійких помад та блисків для губ, оскільки вони суттєво сушать шкіру. Непогано пом’якшує шкіру губ маска з вершкового масла і яблучного пюре.

На морозі та вітрі не варто облизувати губи, так як вони будуть ще більше обвітрюватися. Аби постійно зволожувати губи, вам потрібно випивати близько 1,5 літрів води на добу.



pic