Для багатьох вагітність є дуже довгоочікуваною подією. Зміни, що відбуваються в організмі жінки, вимагають негайних змін в її способі життя. Будь-яка майбутня мама ставиться до свого здоров'я з особливою обережністю і трепетом, її постійно мучать різноманітні питання. Якщо до вагітності жінка часто вдавалася до послуг перукарів і стежила за собою, то зараз вона, швидше за все, замислюється про те, чи можна фарбувати волосся під час вагітності.

Чим може нашкодити фарба?

У першу чергу лікарів турбує склад сучасних фарб для волосся. Візьміть упаковку фарби будь-якого популярного виробника і приділіть кілька хвилин прочитанню її складу. Вам відразу ж стане ясно, що корисного в такій фарбі мало. А враховуючи те, що існує думка про проникнення хімічних інгредієнтів через шкіру підтверджено науковими дослідженнями, забарвлення волосся при вагітності може напряму нашкодити малюкові. З іншого боку, існують технології фарбування, при яких фарба фактично не стикається зі шкірою голови і жодним чином не може проникнути всередину організму. У цьому випадку єдина проблема - запах, адже можливість потрапляння шкідливих речовин через легені також не можна виключати! Враховуючи, що процедура фарбування досить тривала, то за цей час майбутня мама встигне сильно надихатися шкідливими парами. Але найбільш прогресивних медиків фарбування волосся при вагітності зовсім не лякає. Вони стверджують, що в даний час екологічна обстановка в нашому світі така, що людський організм вже встиг пристосуватися до несприятливих зовнішніх впливів. І враховуючи той факт, що процедура фарбування знадобиться всього кілька разів за всю вагітність, в цьому немає нічого страшного.

pic

Природа розробила спеціальні механізми для захисту дитини, і плацента не допустить проникнення ніяких шкідливих речовин в його організм. Таким чином, однозначно відповісти на питання про те, чи дозволено забарвлення волосся під час вагітності, сучасна медицина не може. Тому вагітним найкраще прислухатися до власних відчуттів. Якщо зовнішній вигляд в дзеркалі доставляє постійний психологічний дискомфорт, то краще вдатися до процедури. Можна пофарбувати ваші локони в колір схожий з вашим натуральним, і більше не застосовувати процедуру в період вагітності та годування.

pic

Безпечні методи фарбування волосся під час вагітності

На допомогу вагітним жінкам, які хочуть вберегти свою майбутню крихітку від негативних впливів хімічних барвників, пропонуємо скористатися народними засобами і методами фарбування волосся. Причому народні методи фарбування волосся - це не тільки безпечний спосіб додання волоссю бажаного відтінку, але чудова процедура, яка допоможе повернути волоссю силу, блиск і красу.

Бронзовий відтінок. Якщо ви хочете надати волоссю красивий бронзовий відтінок, то вам буде потрібно суміш хни і басми. Змішайте дві частини хни з однією частиною басми, розбавте гарячою водою і нанесіть на волосся хвилин на 30. Чим довше ви будете тримати фарбу на волоссі, тим інтенсивніше буде відтінок.

Чорний відтінок. Змішайте хну і басму в рівних пропорціях, залийте гарячою водою, після чого готову кашку нанесіть на волосся і витримайте близько години. Змийте фарбу з використанням шампуню.

Відтінок червоного дерева. Змішайте один пакетик хни з трьома-чотирма ложечками какао. Нанесіть на волосся, покрийте поліетиленом і почекайте хвилин тридцять-сорок. Після закінчення часу змийте шампунем.

Відтінок рудувато-русявий. Змішайте один пакетик хни з двома ложечками кави. Нанесіть на волосся, на 30 хвилин і змийте водою з шампунем.

Відтінок золотистий. Візьміть 2 ст.л. сухого цибулиння, залийте склянкою води і прокип'ятіть хвилин двадцять. Після, остудіть і нанесіть на волосся. Протримаєте півгодини та змийте. Ще один рецепт для додання волоссю золотистого відтінку: залийте 3 ст.л. ромашки склянкою окропу, дайте настоятися близько 20 хвилин. Після цього настій рекомендується процідити. Змочіть їм волосся і залиште на 30 хвилин. Після необхідно просто обполоснути волосся проточною водою. Відтінок яскраво-золотистий. Змішайте один пакет хни з настоєм ромашки. Нанесіть на волосся, витримайте 30 хвилин та змийте.

Відтінок темно-каштановий. Нанесіть міцну заварку чаю на волосся, витримайте 40 хвилин і змийте водою. Надати красивий відтінок темному волоссю також можна, використовуючи шкірку волоських горіхів, квітки липи або корицю.

pic

Забарвлюючи волосся народними засобами пам'ятайте, що: для досягнення найкращого ефекту слід фарбувати волосся регулярно, так як народні засоби не фарбують волосся з першого разу; за допомогою народних засобів ви не тільки пофарбуєте волосся, але й зміцните його, зробите волосся здоровіше.

Загалом, фарбувати волосся чи ні - особиста справа кожної жінки. Враховуючи те, що не встановлено негативний вплив фарби на здоров'я крихітки - можна знехтувати застереженнями і численними порадами, але, можливо, краще перестрахуватися і користуватися або натуральними барвниками, типу хни або басми, або обмежитися легким тонуванням волосся. Так, це доведеться робити частіше, ніж фарбування, та зате Ви будете спокійні за себе і за здоров'я Вашого малюка.