З початку року за консультаціями на «гарячу лінію» Рівненської облдержадміністрації звернулось 580 учасників АТО та членів їх сімей.

Тільки за минулий тиждень на номер 0 800 500 078 зателефонували 24 захисника Вітчизни, котрі цікавилися питаннями соцзахисту, працевлаштування, отримання пільг та виплат тощо.

Як повідомив заступник голови ОДА Олександр Савчук, усі звернення, що надходять на «гарячу лінію» оперативно передаються причетним службам. Додатковий громадський контроль за вирішенням проблем демобілізованих здійснює Центр допомоги АТО.

«Звертаючись на «гарячу лінію» учасники АТО мають можливість вирішити свої проблеми оперативно, а також детальніше дізнатися про свої права. Приємним є те, що окрім своїх проблем учасники АТО висловлюють і подяки за допомогу. А це і є результат нашої роботи», - відзначив Олександр Савчук.

Водночас обласний контактний центр проводить періодичне анкетування демобілізованих військовослужбовців з метою вивчення їхніх проблемних питань.

Також Олександр Савчук нагадав, що на сайті Рівне нської ОДА працює новий розділ «Центр допомоги учасникам АТО». Основна функція цього розділу – інформування учасників АТО та членів їх сімей про соціальні гарантії та пільги, які вони можуть отримати.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.