У Рівному золота лихоманка. Мешканці обласного центру скуповують дорогоцінні метали. Таким чином вони рятують свої кошти від інфляції, переконують банкіри. Сума вкладів цьоріч у золото становить 16 мільйонів гривень. А в минулому їх було лише п'ять.

Рівняни рятують свої заощадження від інфляції і купують дрогоцінній метали. За останній рік в області зріст попит на банківське золото, розповідає заступник начальника НБУ Віталій Брик. І пояснює це світовими тенденціями здорожчання жовтого металу.

Незалежно від темпів інфляції, гроші вкладені золото надійніше захищені, переконують банкіри. При потребі його можна продати - правда вже дешевше. Золоті злитки різною вагою пропонують комерційні банки Рівного. І рекомендують купувати купувати великі.

Рівняни до порад банкірів поки не дослухаються. І нині свої заощадження зберігають переважно у національній валюті. Кажуть, грошей, аби купувати золото в них немає.

Нині грам банківського золота найвищої 999 проби коштує 142 гривні. У березні воно було на 23 гривні дорожче. Як зміниться його вартість далі, банкіри не кажуть лише попереджають про можливі коливання.