Що ж приготувати у цей особливий день? Існує безліч способів приготування страв для малечі. Ось декілька з них.

Фарширований гарбуз 1. Невеликий гарбуз помийте, зріжте верх, ложкою виберіть м’якоть з насінням. Відділіть насіння. 2. М’якоть дрібно пошматкуйте, змішайте з відвареним рисом або з рисовою молочною кашею, розпареним ізюмом (курагою, чорносливом, інжиром), скибочками сухофруктів (яблука, сливи, абрикоси, персики, груші тощо). 3. Підійдуть свіжі або проварені у невеликій кількості води з цукром яблука. 4. Додайте декілька шматочків вершкового масла, цукор, корицю або ванілін, трішки підсоліть і знову добре перемішайте. 5. Можна підкинути горіхів, які є - волоські, арахіс, мигдаль. 6. Підготовленою начинкою наповніть гарбуз, закрийте зрізаним верхом, змастіть з усіх боків олією і покладіть у добре нагріту духовку.



pic

7. Випікайте 30-40 хв при 180-200 градусів до утворення коричневої скоринки. 8. Вийміть з духовки, дайте "відпочити" 5 хвилин. 9. Перед подаванням полийте розтопленим вершковим маслом чи медом. Кожен свою порцію може присмачити улюбленим сиропом чи джемом.

Печений гарбуз з корицею

1. Гарбуз почистіть, поріжте на невеликі скибочки. Викладіть їх на вкрите пергаментним папером деко, посипте цукром або медом і корицею. 2. Випікайте у духовці при температурі 200-220 градусів приблизно півгодини - поки гарбуз не стане м’яким. 3. Подавати цей десерт одразу ж гарячим, поливши утвореним сиропом. 4.За бажанням можна присипати готову страву горішками, родзинками чи шматочками сухофруктів. 5. Окрім гарбуза, так можна запікати й яблука.

Оладки гарбузові з лимонною цедрою

1. Гарбуз почистіть, видаліть насіння та м`якоть. Натріть на тертці з дрібними отворами (наприклад, як для дерунів) або подрібніть нарізані шматочки у кухонному комбайні чи блендері. 2. Додайте яйце, сіль, цукор, борошно, терту лимонну цедру, можна насипати трохи розрихлювача для печива та ванілін на кінчику ножа. 3. Приготуйте однорідне тісто, щоб не було грудочок. 4. Смажте оладки на добре розігрітій рафінованій олії з обох боків. Олії може бути зовсім небагато. 5. Подавайте гарячими з молоком, вершками, сметаною. Чудово смакують і просто так.



pic

Чудернацькі обличчя можна майструвати не тільки з гарбуза і не тільки для декору, а й з інших овочів на святковий стіл! Пропоную зробити таке з болгарськими перцями!

1. Отже, для початку відварюємо рис.

2. Чистимо і дрібненько нарізаємо цибульку і часник.

3. Обсмажуємо цибулю і часник із м'ясним фаршем. Не забуваємо посолити!

4. Додаємо до фаршу томатну пасту й базилік і продовжуємо смажити на невеликому вогні.

5. Перемішуємо на сковорідці фарш і рис. Вимикаємо вогонь.

6. Болгарські перці миємо, зрізаємо верхівку з плодоніжкою (як кришечку), виймаємо серединку з насінням.

7. Вирізаємо у перців очі й рот.

8. І останній крок — начиняємо наші перці рисом із фаршем і закриваємо «кришечкою»!



pic

Вечірка з гамбургерами — що може бути краще? А вони, до речі, ще й корисніші за продукцію з фастфуд-ресторанів! Пропоную приготувати гамбургери самостійно — і не прості, а незвичайні.

1. Для початку зробимо котлети: змішаємо фарш, спеції, сіль і яйце до однорідної маси. Сформуємо з них вироби, за діаметром не більші за булочки для гамбургерів. А тепер обсмажимо їх на сковороді — з кожного боку по 6-7 хвилин.

2. Тепер треба розламати кожну булочку на дві частини. Кожну половинку булки змастити кетчупом чи гірчицею, а зверху покласти котлету.

3. Зі шматочків сиру зробити страшні гримаси і покласти їх на котлети.

4. Кілька хвилин у духовці — і гамбургери спеціально для Хелловіну готові!



pic