У Рівному на ДВК №560912 , що знаходиться за адресою: вул. Боярка, 14, (приміщення дитячого садку №7, музичний зал), була зафіксована друга спроба винесення бюлетеня за межі виборчої дільниці.

Гаценко Ігор отримав 3 бюлетені, пройшов в кабіну для голосування, а вийшовши з неї, вкинув в скриньку для голосування 2 бюлетені. Третій бюлетень він зім'яв в руках, а пізніше порвав при свідках (членах ДВК і офіційних спостерігачах), повідомили у Громадянській мережі ОПОРА.

В результаті, було викликано представників правоохоронних органів та складено відповідний акт.

Згідно ч. 1 ст. 1581 Кримінального Кодексу України надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, це вже друга спроба на цій дільниці. В обідню пору була зафіксована спроба виборця Анатолія Рижука винести бюлетень за межі виборчої дільниці. Рижука Анатолія було відразу затримано.

pic