Днями в ЗМІ була інформація про те, що ((http://ogo.ua/articles/view/2015-10-22/68523.html%22)(«без вчасного фото у паспортах не можна буде проголосувати на виборах»)). Повідомлення було написане на основі звернення прес-служби управління Державної міграційної служби України в Рівненській області.

РОГО «Комітет виборців України» нагадує, що виборці, в паспортах котрих не вклеєна фотокартка при досягненні 25- та 45-річного віку, все одно мають право проголосувати на цьогорічних місцевих виборах 25 жовтня.

Адже свого часу Центральна виборча комісія неодноразово, в тому числі і в цьому році (від 2 жовтня, № 378), приймала відповідне роз’яснення, в якому говориться, що дільнична виборча комісія не уповноважена перевіряти справжність документа, що посвідчує особу. В цьому випадку мова йде про паспорт.

Таким чином, члени ДВК не вправі відмовляти у видачі бюлетенів на цій підставі. Тому радимо виборцям нагадувати членам ДВК, що вони не уповноважені перевіряти дотримання порядку оформлення паспорта громадянина України.

Про це повідомили у інформаційному відділі РОГО КВУ