23 жовтня відбулося судове засідання Рівненського окружного адміністративного суду за позовом кандидата на посаду міського голови м. Корець Знаменця Володимира до Корецької міської виборчої комісії про зобов’язання прийняти рішення про внесення змін до виборчих бюлетенів на підставі постанови Житомирського апеляційного суду. За рішенням суду, у позові було відмовлено.

13 жовтня відбулося засідання Корецької міської виборчої комісії, під час якого, Корецька ТВК спочатку скасувала реєстрацію Дмитрук Людмили Миколаївни, згідно постанови Житомирського апеляційного адміністративного суду. Однак, за словами членів комісії, у рішенні суду не було зазначено, вилучити документи Дмитрук Л. М. Цим і аргументувала ТВК своє рішення, приймаючи постанову про нову реєстрацію кандидата.

Позовні вимоги обґрунтовані наявністю судового рішення щодо скасування реєстрації Дмитрук Людмили Миколаївни, яке не виконано відповідачем, оскільки не внесено зміни до виборчих бюлетені, зокрема проставлення штампа «Вибув».

У результаті, Рівне нський суд постановив у задоволенні адміністративного позову Знаменця Володимира відмовити повністю. Судові рішення за наслідками розгляду судами першої інстанції справ набирають законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі їх апеляційного оскарження – з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Відразу ж по закінченню судового засідання була реєстрована апеляційна скарга кандидата на посаду міського голови м. Корця Знаменця Володимира на постанову Рівне нського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2015 року. У скарзі зазначено скасувати дану постанову та ухвалити нову постанову, якою задовольнити вимоги позивача повністю.

Про це повідомляє громадянська мереж ОПОРА.