Сьогодні, 22 жовтня, рівненські журналісти вийшли під стіни УМВС України в Рівненській області, щоб висловити солідарність з колегами, адже напередодні на знімальну групу ТРК "Рівне 1" напали невідомі. Журналісти Рівного висловили своє невдоволення та вимагали від правоохоронців належного розслідування цього та інших випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів на Рівненщині.

Нагадаємо, у середу, 21 жовтня, під час зйомок сюжету на вулиці Мірющенка у Рівному невідомі особи у темному одязі стали перешкоджати оператору та журналісту Першого місцевого.

Аби правоохоронні органи не закрили очі на інцидент із нападом, представники ЗМІ вирішили поцікавитися у начальника міськвідділу міліції Василя Зелінського, яким чином будуть покарані правопорушники.



pic

pic

Так як і досі за усіма фактами нападів на місцевих журналістів немає жодних результатів.

Спочатку до журналістів вийшла начальник прес-служби УМВС на Рівне нщині Інна Березовська, яка розповіла, що нині за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів ТРК Рівне 1 відкрите кримінальне провадження, триває досудове розслідування.



pic

Зокрема, за заявою оператора телекомпанії відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), - розповіла Інна Березовська.



pic

pic

В свою чергу начальник Рівне нського МВ УМВС України у Рівне нській області Василь Зелінський пообіцяв, що кривдників, які фігурують в інциденті вже ідентифіковано та буде покарано в межах Закону.

- За фактом вчорашніх подій є відповідна реєстрація в журналі єдиного обліку. Відповідно, діяння людей, які спричиняли тілесні ушкодження потерпілому, вони внесені до єдиного реєстру відповідної кваліфікації. Те, що тут буде однозначно перспектива кримінальної відповідальності - це беззаперечно. Більш повну інформацію щодо самого розслідування і процесу може лише надати сам слідчий, який на сьогоднішній день уповноважений здійснювати досудове розслідування, - прокоментував головний міліціонер Рівного.



pic

Також міліціонер спростував інформацію з приводу того, що до інциденту причетний колишній працівник правоохоронних органів.

- З вчорашніх учасників інциденту ніхто не належить до органів внутрішніх справ, - запевнив Василь Зелінський.



pic

pic