Місцеві обранці закликали Президента України Віктора Януковича не скасовувати „Звання героя України”, присвоєне керівникам ОУН-УПА попереднім главою держави. Для цього депутати зібралися на позачергову сесію. Вони також вимагають від уряду звільнити з посади міністра освіти та науки Дмитра Табачника.

На засідання позачергової сесії обласної ради депутати пробиралися крізь коридор з пікетувальників. Останні прийшли в підтримку Степана Бандери та Романа Шухевича.

На позачергову сесію змогло прийти лише 46 депутатів. Утім і за такої кількості у сесійній залі було гаряче. Головне питання, — звернення до Президента не відміняти звання героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, мало як прихильників так і противників.

І все ж, усі крапки над і розставило голосування. Звернення до президента таки прийняли. Зачепили обранці і новопризначеного міністра освіти та науки України Дмитра Табачника. Через його заяви скасувати незалежне оцінювання, більшість депутатів обласної ради проголосували за звільнення чиновника з посади.

Від політики депутати плавно перейшли і до людей. Зокрема звернулися з проханням до керівників аптечних мереж знизити ціни на ліки для людей з особливими потребами на 15 відсотків. Утім остаточне рішення за бізнесменами.