Ідеологічно-патріотичним буде цьогоріч святкування Дня Незалежності у Рівному. Таке обіцяють міські чиновники. Водночас 725-та річниця Рівного, яку відзначатимуть останньої неділі серпня - свято цілком світське, вважають у міськвиконкомі. Чим потішить і чи здивує влада рівнян у святкові серпневі дні дізнавалась Світлана Сирота.

Рівнян учитимуть любити Україну. Міська влада допоможе мешканцям у День Незалежності сповнитись патріотичних і християнських почуттів. Після спільного молебню і політичного мітингу на Майдані рівняни хизуватимуться своїми вишиванками, а надвечір гуртом співатимуть державний гімн.

Вже 31 серпня на тому ж таки Майдані визначатимуться із гордістю міста і вручатимуть нагороди за особливі заслуги перед громадою Рівного. Обіцяє влада і виставки, і спортивні змагання, і, звісно ж концерти.

За чисте місто і його керманичі. Вони традиційно закликають підприємства і громадян наводити лад біля своїх будинків та офісів. У самих комунальників теж гаряча пора.

Двірникам до свята теж готують подарунок - на Майдані Незалежності встановлять 10 європейських контейнерів для сміття. Утім, найдовгоочікуванішим святковим атрибутом для усіх рівнян вочевидь стануть шість біотуалетів у цетрі міста.