Дехто з нас все ще очікує опалення і мерзне у власних квартирах. Та й включений обігрів аж ніяк не зробив наші кімнати теплими і затишними на всі сто відсотків. Ми розповімо вам, як утеплити свій будинок і не страждати від невблаганного настання холодів.

1. Стіни

Одним з поширених і дієвих рішень з утеплення житла є обшивка фасаду будинку пінополістиролом. На відміну від обшивки стін зсередини, це не потребує капітального ремонту. Незважаючи на поширену думку, що така обшивка робиться тільки в теплу пору року, безліч фірм береться за такі роботи і зараз напередодні зимових холодів.

І все ж утеплення стін утеплювачем і гіпсокартоном зсередини куди більш дієве, добре зберігає тепло і не псує фасад будинку. Як утеплювач використовується мінеральна вата, скловата, пінопласт і пробка.

pic

2. Щілини у вікнах

Для швидкого і недорогого вирішення проблеми підійде вата та малярний скотч, силіконовий герметик або прогумований ущільнювач. Утеплюючи віконні рами, не забувайте про підвіконня - під ними часто бувають щілини, які обов'язково потрібно закрити.

Проте, звісно для того щоб позбутися раз і назавжди від щілин у вікнах, досить просто змінити рами - металопластикові пакети краще зберігають тепло і відмінно захищають від холодних протягів.

pic

3. Двері

Для того щоб убезпечити себе від витоку тепла та протягів, подбайте про накладні утеплювачі на двері, які кріпляться за допомогою клейкої стрічки і надійно зберігають тепло у вашому домі. Це недорогий і швидкий спосіб вирішити проблему додаткового утеплення.

Вхідні двері теж потребує ізоляції. Ідеальним способом була б наявність другої двері. Але якщо такої можливості немає, потрібно закрити всі щілини, особливо між дверною коробкою і стіною. Зробити це можна за допомогою герметика, нащільної рейки і монтажної піни.

pic

4. Батареї

Для того щоб зберегти тепло з батарей, потрібно встановити тепловідбивачі поруч з вашими радіаторами. Таким теплоекраном може стати звичайна фольга або звичайний лист фанери, пофарбований у срібний колір. Найзручніше закріпити екран на двосторонній скотч.

Є ще одна хитрість - радіатор темного кольору віддає більше тепла, ніж білий. Тому, якщо ви готові пожертвувати красою своєї кімнати або якось обіграти ці колірні зміни, то вас чекає подвоєне тепло і затишок у холодну пору року.

pic

5. Балкон

Утеплений балкон - запорука теплої квартири. Найкраще засклити балкон і обшити зсередини теплоізолюючими матеріалами стіни і підлогу. Балконні двері можна утеплити подібно вхідних.

pic