Проїзну частину вулиці Соборної біля драмтеатру звузять на півтора метри, щоб завершити будівництво підземного переходу. Захід тимчасовий, інвестори Метрограду планують здати об'єкт в експлуатацію вже цього року, орієнтовно у липні.

Друга черга Метрограду вже на 75 відсотків готова до здачі, переконують інвестори. Підземка матиме чотири входи і буде з'єднана із старим переходом. Тут розміщуватимуться торгові точки та кафе. Коштувало будівництво інвесторам 40 мільйонів гривень і ще півтора пішло на укріплення фундаменту театру.

Театр укріпили, а от сусідні будинки на межі руйнування, запевняють їх мешканці. Кажуть, живуть як на пороховій бочці.

Будівельники мешканців Соборної заспокоюють. Мовляв укріпляти фундамент почали й у їхніх будинках.

Аби завершити будівництво підземки, буде зменшена смуга руху на Соборній. Тепер ширина проїжджої частини становитиме лише шість метрів. Такі незручності водії терпітимуть до 30 квітня.

Відкритим залишається питання лише про зупинку на Театральній площі.

Зупинки у центрі міста не буде як мінімум до липня. Саме влітку цього року будівельники планують завершити будівництво Метрограду і забрати паркан з проїжджої частини Соборної. Та чи буде зупинку на Театральній площі взагалі - поки не відомо. Все залежить від рішення міської ради.

Рівняни вже просять чиновників аби зупинку повернули. Кажуть, її відсутність приносить чимало незручностей.

Метрограду бути!Будівельники запевняють, після відкриття нової підземки, всі незручності зникнуть і центр міста стане ще гарнішим та сучаснішим.