Народні засоби від похмілля користуються популярністю у населення в наші дні так само, як і багато років тому. Народна любов і визнання пояснюються їх ефективністю, нешкідливістю та доступністю. Навіщо ковтати жмені дорогих таблеток, піддаючи організм додатковим перевантаженням, у той час як домашня медицина пропонує безліч бюджетних рішень, серед яких кожен може знайти щось по душі.

Основні симптоми

Похмілля, або похмільний синдром, виражається головним болем і запамороченням, розладі травлення, нудоті та блювоті, слабкості, загальному нездужанні, підвищенні або зниженні артеріального тиску.

При прийомі алкогольних напоїв етиловий спирт, який міститься в них, практично відразу всмоктується стінками шлунково-кишкового тракту і надходить у кров, при цьому розкладання алкоголю відбувається переважно в печінці. Саме в печінці спирт спочатку перетворюється в ацетальдегіт - отруйне з'єднання, відоме своїм токсичним впливом на організм. Як результат, при надмірному прийомі алкоголю, якщо не вжити ніяких термінових заходів, у людини серйозно страждають внутрішні органи і погіршується самопочуття.

Маленькі хитрощі: як пити, щоб не було нестерпно боляче вранці?

♦ Пийте більше простої питної води. Склянка води між прийомами спиртного допоможе організму уникнути обезводнення і розбавить токсини, які дратують слизову шлунка.

♦ Перед вечіркою прийміть активоване вугілля, таблетки, як відомо, поглинають спирт

pic

♦ Вода та їжа завжди уповільнюють всмоктування алкоголю в організмі. Особливо жирна їжа захищає слизову оболонку шлунка від роздратування і уповільнює всмоктування алкоголю. Є гарний народний засіб: змішайте одну чайну ложку вершкового масла з одним яйцем і прийміть перед вечіркою.

 ♦ Ніколи не змішуйте алкогольні напої з газованою водою. Газовані напої збільшують швидкість поглинання алкоголю в кров. Замість цього можна змішати вино чи горілку з водою або фруктовим соком.

♦ Перед тим, як випити першу чарку спиртного, випийте склянку молока. Воно обволікає стінки шлунка і допомагає мінімізувати попадання алкоголю в кров.



pic

Народні засоби від похмілля

♦ Кращий засіб від похмілля - це звичайно ж час. Вимкніть всі засоби зв'язку з зовнішнім світом і дайте можливість організму самому очистити кров від токсинів. Обійміть улюблену подушку, закутавшись в тепле покривало і лягайте спати!

♦ Ну а якщо виспатися вам не вдалося (потрібно бігти рятувати світ), тоді бігом в душ. Вода повинна бути не крижаною, як всі звикли думати, а теплою. Кращим варіантом буде контрастний душ. Мінлива зміна холодної та теплої води набагато швидше приведе вас в почуття, ніж просте умивання крижаною водою.

♦ Після душу слід поритися в аптечці і знайти там засоби від головного болю, а також лікарські препарати, які приймають при отруєннях. Не забувайте, що похмілля - це не просто ранковий головний біль, це один з видів отруєння організму токсичними речовинами, яке слід лікувати лікарськими препаратами.

♦ Вода, вода і ще раз вода. Алкоголь - сильний сечогінний засіб. Організм зневоднений, дайте йому напитися. Розбавте мінеральну воду зі соком лимона і пийте скільки забажаєте.

♦ І не забувайте про вітамін С. Алкоголь, як будь-який інший сечогінний засіб, активно виводить з сечею багато калію. А що у нас є джерелом калію? Правильно, цитрусові.

♦ Якщо у вас знайдуться сили і ви зможете приготувати собі з апельсинів сік, це взагалі здорово. Сік, особливо свіжовичавлений, а не з магазинних пакетиків, допоможе підняти рівень цукру в крові і набагато полегшить симптоми похмілля. Немає під рукою апельсинового соку, пийте томатний.

♦ А ще добре приводить до тями стакан кефіру, змішаний на навпіл з мінеральною водою.

♦ Розчиніть в склянці мінеральної води 2 чайні ложки свіжого лимонного соку та чайну ложку цукру. Пийте повільно, цей напій допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

♦ Ліки які рятують протягом вже декількох сотень років - це наш улюблений розсіл. Особливо гарний сік квашеної капусти.

pic

Які б ефективні не були народні засоби від похмілля, кращою методикою зберегти своє здоров'я було і залишається утримання від непомірного вживання алкогольних напоїв. Дотримання правил здорового способу життя і відмова від згубних звичок забезпечать вам бадьорість духу та необхідний тонус в будь – якій ситуації.

pic