Жінок, які багато їдять і не товстіють, в народі називають "відьмами". Насправді ж їх секрет - в хорошому обміні речовин. Іноді він дістається від природи, а іноді над ним треба попрацювати.

Існують три основні правила, які сприяють поліпшенню та відновленню обміну речовин в організмі людини:

- Правильне харчування.

- Фізична активність.

- Дотримання розпорядку дня.

pic Варто зазначити, що аеробіка та силові тренування прискорюють обмін речовин приблизно на 8-12%. Найкраще прискорює обмін речовин метаболічний тренінг. Багато в чому він схожий з круговим: спочатку невелика аеробна розминка в середньому темпі, потім цикл вправ в режимі середньої інтенсивності. Такий фітнес-урок може тривати всього 12-15 хвилин, під час яких людина вагою 70 кг спалить близько 60 ккал. А ось протягом дня після нього — ще близько 300 ккал. Заняття прискорить обмін речовин на 15-20%.

pic Крім того, прискорити обмін речовин допоможуть і продукти з так званою негативною калорійністю. Перш за все, вони дають організму менше енергії, ніж вимагає їх перетравлення. Наприклад, гречка, фрукти та овочі. Також ключ до успіху - це білок.

В основі вашого раціону повинні бути куряча грудка, риба, сир та яйця. Вуглеводи – тільки в першій половині дня. Прості вуглеводи тільки на сніданок, це стосується і фруктів. Їжте гостре, адже саме гострі спеції містять хімічні речовини, які сильно розганяють метаболізм. Приміром, одна столова ложка перцю чилі підвищує обмін речовин на 23%. Але тільки на годину. Тому якщо ви будете їсти гостре частіше, ефект буде краще. До речі, цукор уповільнює цей процес.

pic

І звичайно, більше часу проводьте на свіжому повітрі, приділяйте особливе значення сну та не дозволяйте негативним емоціям брати вас в полон!