Польоти не вві сні а на яву. Чемпіонат україни з планерного спорту розпочався на рівненщині. Впродовж двох тижнів авіатори з усієї україни змагатимуться у льотній майстерності. Аби визначити переможця спортсменам доведеться подолати не одну сотню кілометрів. Кажуть справжню свободу можна відчути лише між небом і землею. Дмитро Леонтіюк спробував перевірити.

Аеродром поблизу села Воронів у Гощанському районі. Ранок. З появою перших хмаринок на небі учасники чемпіонату україни з планерного спорту отримують завдання, та останні настанови, визначають порядок зльоту. Однією з перших в небо підніметься Рівнянка Лідія Волощук. Літати жінка почала 10 років тому. Нині переконує романтики в небі немає.

Спортсмени займають місця у безмоторних літаках. Сьогодні їм потрібно пролетіти півтори сотні кілометрів.

Кількасоткілограмові планери підіймаються в небо по черзі. Доки останній учасник змагань не піднявся стартову лінію не відкривають, тож спортсменам доводиться кружляти над аеродромом, та милуватись краєвидами.

Після п’яти годин в небі на еродром повертається Лідія Волощук. Сідає жінка останньою. Проте невдачу у перший день змагань жінка збирається впродовж наступних дванадцяти днів змагань. За місце на подіумі їй доведеться позмагатися з спортсменами з усієї україни.

Під час змагань довжина маршруту щодня збільшуватиметься. Тож спортсмени подолають не одну тисячу кілометрів повітряними просторами України.