Виявити причину появи прищів буває досить складно. Вони можуть виникнути через неправильне харчування, порушення режиму, збої в роботі кишківника або печінки, гормональні перебудови організму. Звичайно, вирішувати, як позбавиться від гнійників, краще спільно з лікарем. Але якщо у вас немає такої можливості, то можна спробувати доступні народні засоби від прищів на обличчі.

Народні методи від прищів на обличчі мають ряд переваг:

Відсутність у складі консервантів та штучних барвників, які додають в хімічні склади. Такі добавки допомагають продовжити термін косметичних засобів, але можуть надавати алергічний вплив на шкіру, а при вуграх це найбільш помітно. Використовуючи народні засоби ви точно знаєте, що входить до їх складу та будете впевнені в натуральності компонентів.

При застосуванні народних засобів знижена вірогідність побічних ефектів, що спостерігаються при прийомі багатьох препаратів.

Вартість інгредієнтів для лікування прищів народними засобами не дуже велика, вони доступні і продаються в будь-якій аптеці, а деякі навіть не доведеться шукати - вони є у вас вдома.

pic

Народні рецепти від прищів на обличчі

Сік алое. Промийте листя алое прохолодною кип'яченою водою, обсушіть і покладіть на тиждень в темне місце, захищене від прямого тепла. Після цього подрібніть їх і відіжміть сік. Отриманим засобом протирайте шкіру кожен день. Алое чудово справляється із запаленнями, дезінфікує і запобігає появі нових прищів. Алое можна також використовувати в якості примочок. Кашку з листя залийте холодною водою у співвідношенні 1:5, дайте настоятися годину, прокип'ятіть 3 хвилини і процідіть.

Гіркий полин. Закип'ятіть склянку води і залийте нею 2 ст.л. трави. Настоювати годину. Настій використовується для примочок і компресів. Прекрасно бореться із запаленнями, покращує кровотік і тонізує.

Трава подорожника. Зберіть свіжий сік подорожника і протирайте їм чисте обличчя. Цей сік стимулює кровообіг і надає антисептичну дію.

Звіробій. Жменю сухих квіток і листя звіробою залийте 2-ма склянками окропу, кип'ятіть 25 хв, процідіть. Використовуйте в якості примочок і ранкового протирання. Можна заготовити кубики льоду. Звіробій у великій кількості містить дубильні речовини і вітаміни (А, Р), виявляє в'яжучу дію та особливо підійде жирній шкірі.

pic

Настоянка з хмелю і полину. Заваріть суміш цих трав окропом, процідіть і додайте таку ж кількість спирту. Розмішайте, потім додайте 1 ч.л. яблучного оцту. При сухій шкірі додайте 1 ч.л. гліцерину. Цей засіб використовуйте для компресів. Візьміть марлю, змочіть в настоянці і накладіть на 10 хв.

Календула. Особливо добре допомагає при плямах і рубцях, що залишилися після прищів. Протирайте настоянкою календули хворі місця кілька разів на день. Якщо у вас дуже чутлива шкіра, схильна до подразнення, можна зробити так: у склянку теплої води влийте 1 ч.л. настоянки календули і стільки ж меду. Отриманою сумішшю змочуйте ватні диски і прикладайте на півгодини.

Добре допомагає при множинних вуграх така суміш. Залийте горілкою 2 ст.л. календули, додайте 2 ст.л. води. Дайте настоятися в теплому місці 1 день, потім додайте 1 ч.л. борної кислоти і 10 крапель гліцерину. Змащуйте обличчя 2 рази на день.

Чистотіл. Жменю чистотілу залийте 0,5 л окропу, дайте настоятися 2 години і процідіть. За допомогою цього засобу рекомендується робити примочки при множинних гнійничкових ураженнях. Якщо вугри є і на інших областях тіла - можна робити ванни з чистотілом, додаючи настоянку у воду.

Березові бруньки. Настій з березових бруньок допомагає швидко позбутися від прищів. Головне, регулярно протирати обличчя свіжим засобом.

Шавлія та ромашка. Ці рослини здавна визнані «цілителями» шкіри, ураженої гнійними запаленнями і вуграми. Змішайте їх в рівній кількості, заваріть і отриманим відваром протирайте обличчя. При досить довгому застосуванні можна домогтися значного звуження пор і освітлювання чорних крапок.

Калина. Взимку, коли так важко скористатися цілющою силою свіжих фруктів і ягід, що допомагають у догляді за обличчям, можна застосувати ягоди калини. Вона чудово очищає шкіру та насичує її вітамінами. Наносьте сік калини 2 рази на день.

pic

Корекція харчування

Перш ніж використовувати всі відомі вам народні засоби від прищів / вугрів на обличчі, необхідно відкоригувати своє харчування. Адже поява гнійників, акне і інших малоприємних дефектів може свідчити про порушення в розподілі підшкірного сала. Позбутися від них можна, якщо на деякий час виключити з раціону жири. Вживати необхідно максимально можливу кількість овочів і фруктів, обов'язково в свіжому вигляді. Але й це ще не все. Потрібно так спланувати раціон, щоб у ньому переважали продукти з високим вмістом корисних речовин. Особливу увагу фахівці рекомендують приділяти вітамінам групи С, В, А. Вони містяться у великих кількостях в продуктах рослинного походження. Але відмовлятися при цьому від м'яса не варто. Просто вибирайте нежирні сорти. Корисними є і жовтки яєць. Бажано також включити в раціон пивні дріжджі і висівки. Обов'язково необхідно вживати горіхи, морепродукти, насіння соняшника.

Позбутися від прищів народними засобами дуже просто, варто лише регулярно їх використовувати.