2010 рік не принесе кардинальних змін в українській цукровій галузі. До них не призведуть ані різкий стрибок цін на солодкий продукт, який спостерігався до середини січня, ані його дефіцит на внутрішньому ринку.

За прогнозами фінансових аналітиків інвестиційної компанії "Синком Капітал", рівень виробництва цукру підніметься трохи вище від торішнього і передусім за рахунок збільшення кількості виробників.

У той же час розстановка сил на цукровому ринку може помітно змінитися. Крім того - вважають експерти - цього року проблема дефіциту сировини знову буде актуальною. Власне це і стане головною перешкодою до збільшення пропозиції на ринку українського цукру.

На Рівне нщині ситуація не така вже критична - вважає голова асоціації фермерів Дмитро Українець. Він стверджує, що аграрії сіятимуть достатньо цукрового буряку. Бо впевнені, куди здаватимуть майбутній врожай. За інформацією Дмитра Українця співпрацювати з агропідприємствами та приватними селянськими господарствами планує Оженинський завод. Крім того, ведуться переговори з одним з Волинських цукрових заводів про можливу співпрацю. На сусідню Волинь свій врожай готові возити аграрії Млинівського, Демидівського та Дубенського районів.