"Ніжки Буша" вже у Рівному. Обласні керманичі від цього не в захваті, однак відмовитись від урядового подарунка не змогли. Тож ввіз дешевого заокеанського м'яса на Рівненщину дозволили, хоча й обіцяють пильнувати, аби його було не забагато. Утім, на центральному продуктовому ринку знайти американську птицю за обіцяні Держкомрезервом 13 з половиною гривень за кілограм нашим журналістам так і не вдалося.

Після шести років вигнання ніжки Буша повертаються. Дешевих заокеанських курей, які приїхали на запрошення українського уряду, рівненська влада зустріла без ентузіазму. Віктор Матчук за платню голови облдержадміністрації може дозволити собі й дорожче, і свіжіше вітчизняне м'ясо. Однак американські стегенця йому не до вподоби з іншої причини.

Місцеві виробники з обласним керманичем солідарні. Кажуть, американські конкуренти братимуть покупця ціною, але не якістю.

На прилавках центрального продуктового ринку курячі стегенця зі Штатів з'явилися сьогодні по обіді. Щоправда, не за обіцяні 13 із половиною гривень за кілограм, а трохи дорожче. Де знайти м"ясо за урядову ціну продавці не кажуть, остерігаючись конкуренції. Утім рівняни імпортних курей купувати не поспішають.

Про що найбільше турбуватимуться рівняни - про власний гаманець, своє здоров'я чи про вітчизняного виробника? Час покаже.