Гарячої води рівнянам чекати ще три тижні. У кранах вона має з'явитися не раніше 22 серпня. Тим часом в комунальників інші клопоти - вони в поті чола готуються до нового опалювального сезону. Ремонтують котельні та лагодять мережі. Про те, як комунальні сани лагодять влітку і чи поїдуть вони взимку.

У цьому дворі на проспекті Миру комунальникам довелося замінити понад 100 метрів тепломережі. А це - майже чверть кілометра ось такої труби, вартістю півтори тисячі гривень за метр. Сучасні труби витривалі і служитимуть близько півстоліття - запевняють ремонтники. Тим часом більшість мереж у Рівному своє вже практично віджили, тож із року в рік поривів більшає. Не сидять склавши руки й у котельнях. Щоправда тут - лише планові ремонти. Аварія, навіть найменші- подія надзвичайна - пояснює начальник дільниці.

На День незалежності гарячу воду рівняни отримають - запевняє заступник директора КТП "Комуненергія" Микола Борей. Каже, отримали б і раніше, якби рівняни справно платили.

Левову частку витрат на заміну тепломереж покриває державна субвенція, розповідають комунальники. Однак, в область ці кошти приходять щороку вже з першими морозами.